Hårda kritiken inför skidskytte-VM – Emil Nykvist tvingas till samma öde som flickvännen Stina Nilsson: "Det är fel"

Hårda kritiken inför skidskytte-VM – Emil Nykvist tvingas till samma öde som flickvännen Stina Nilsson: ”Det är fel”

Skidskytte-VM närmar sig med stormsteg.
Nu står det klart vilka som får de sista platserna i svenska truppen.
Där Emil Nykvist får ta emot samma besked som flickvännen Stina Nilsson.

Om en vecka är det äntligen dags för skidskytte-VM igen. Då har det varit huvudbry hos svenska landslagsledningen inför efterlängtade mästerskapet.

Uttagna till VM

På damsidan har de uttagna åkarna varit rätt så givna men på herrsidan har det varit tuffare att välja vilka som ska med till VM i Nove Mesto. Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma och Jesper Nelin var de tre säkra korten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Emil Nykvist, skidskytte
221215 Emil Nykvist of Sweden competing in men’s biathlon 10 km sprint during the IBU World Cup on December 15, 2022 in Annecy-Le Grand Bornand. Photo: Christian Manzoni / Nordic Focus / BILDBYRÅN /

Men två platser lämnades öppna för att se hur det gick under skidskytte-EM och där formen fick avgöra. Till slut bestämt sig skidskyttelandslaget för att ge Peppe Femling och Viktor Brandt chansen med de två sista platserna.

Hårda kritiken

Därmed fick Emil Nykvist samma besked som flickvännen Stina Nilsson och petades från världsmästerskapet. Nu höjer Radiosportens expert Uschi Disl rösten och riktar hård kritik mot det tydliga felbeslutet.
– Jag tycker att de har valt fel. Jag hade inte tagit med dom två för det är ganska osannolikt att Brandt eller Femling tar en individuell medalj i VM. Det tror jag är ganska klart. Men de behöver den här fjärde mannen till stafetten och vem har gjort bäst stafettresultat i år? Det är ju Emil Nykvist, säger hon till radiokanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Skidskytte-experten Disl tycker att Nykvist hade varit given i ett stafettlag och kunnat prestera mycket bättre än Femling eller Brandt.
– Både Peppe Femling och Viktor Brandt har tyvärr visat många gånger att de hamnar gärna i straffrundorna, speciellt på stafetter. Därför hade jag tagit med Emil Nykvist som säkert kort i stafetten.

Därmed får både Emil Nykvist och Stina Nilsson följa skidskytte-VM hemma från tv-soffan.

Vad tycker du om beslutet att peta Emil Nykvist från VM? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Nya svenska passningen till Kristine Stavås Skistad – syrliga orden efter bråket med Linn Svahn: ”Hon var rädd…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev