Ebba Anderssons stora missnöje efter Frida Karlssons och Linn Svahns jättesuccé: "Det är frustrerande"

Ebba Anderssons stora missnöje efter Frida Karlssons och Linn Svahns jättesuccé: ”Det är frustrerande”

Frida Karlsson och Linn Svahn gjorde storsuccé i helgen.
Men Ebba Andersson vädrar nu sin stora besvikelse.
– Jag är frustrerad och jag vet vad det beror på, säger hon till Expressen.

Världscuptävlingen i schweiziska Goms blev en storsuccé för svenska skidlandslaget. Där pallplatserna haglade in för våra blågula längdskidåkare.

Svenska succén

Först på fredagen bärgade Linn Svahn och Frida Karlsson mixed-stafetten tillsammans med Jens Burman och William Poromaa. Sedan fortsatte det med fullständig utklassning i sprinten när Svahn vann och övriga svenskor tog hand om de första fem placeringarna i finalen och på söndagen ordnade Karlsson en mycket stark andraplats i masstarten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, Linn Svahn, skidor
240119, Skidor, Världscupen, Oberhof: 19.01.2024, Oberhof, Germany (GER): Frida Karlsson (SWE), Linn Svahn (SWE), Jonna Sundling (SWE), (l-r) – FIS world cup cross-country, individual sprint, Oberhof (GER). www.nordicfocus.com. © Modica/NordicFocus. © Bildbyrån – COP 204 – SWEDEN ONLY

Men vid sidan av de svenska framgångarna i helgen finns det en åkare som är oerhört besviken. Förra veckan vann Ebba Andersson ärofyllda Jerringpriset och fick hela svenska folkets hyllningar men i spåren går det inte bra just nu.

Ebba missnöjd

Andersson har inte lyckats återhämta sig till fullo efter covid-sjukdomen som förstörde hennes Tour de Ski. På mixed-stafetten var det extra tydligt när Frida Karlsson ryckte och Ebba inte alls kunde hänga med på andrasträckan.
– Det kändes inte bra. Jag vet vad det beror på. Jag har inte tagit mig tillbaka till den nivån jag hade innan jag blev sjuk. Det är ju den här covid-sjukdomen som verkar ta längre tid än vad jag hade trott, säger en mycket besviken Ebba Andersson till Expressen och får svara på frågan om hon är orolig.
– Orolig och orolig. Det är väl mer att jag är frustrerad över att kroppen inte vill åka lika mycket som hjärnan vill.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
240102 Ebba Andersson of Sweden at a press event during Tour de Ski on January 2, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0822

Det svenska andralaget, som Andersson var en del av, lyckades komma tillbaka starkt och tog en andraplats i mixed-stafetten. På söndagen gick det sedan mycket bättre för Ebba som tog en fin fjärdeplats på 20 km masstart.
– Jag får bara försöka att hitta lite krafter igen. Förhoppningsvis är det en sådan här genomkörare som kroppen behöver. Jag tänker att ju mer tid, träning och tävling så ska det bli bra. Men det verkar ju ta ordentligt med tid. Jag själv är i grunden en ganska otålig person, säger hon till kvällstidningen.

Vem är din favorit i svenska skidlandslaget? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Johannes Hösflot Kläbos oväntade ord till svenskarna – efter Linn Svahns otroliga dominans: ”Jag känner att…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev