Nya svenska passningen till Kristine Stavås Skistad – syrliga orden efter bråket med Linn Svahn: ”Hon var rädd…”

Nya svenska passningen till Kristine Stavås Skistad – syrliga orden efter bråket med Linn Svahn: ”Hon var rädd…”

Sverige fullständigt slaktade allt motstånd i helgens världscupsprint.
Nu skickar man en syrlig passning – till Kristine Stavås Skistad.
– Hon var nog rädd…, säger Johanna Hagström.

Kristine Stavås Skistad har varit en av få som kunnat hota de svenska superstjärnorna i sprint det senaste året. Förra året avslutade norskan säsongen strålande, och under den här säsongen har det blivit fem pallplatser – och ett minst sagt uppmärksammat bråk med flera svenska åkare.

Helsköna passningen

Efter stor dramatik i en av sprintarna i Tour de Ski, där Emma Ribom ramlade och Sverige ville få norskan diskad, skickade Skistad en syrlig passning mot Sverige på sin Instagram. Det fick Linn Svahn att reagera med ilska, då hon kallade Skistad för ”respektlös”.

Men efter det stora bråket har det inte blivit särskilt många tävlingar, norskan och svenskorna emellan. I helgens tävlingar i Goms var Skistad hemma och tränade i stället för att tävla. Och i hennes frånvaro blev det fiasko för Norge.

Kristine Stavås Skistad, Norge
231230 Kristine Stavås Skistad of Norway looks dejected after competing in a women’s cross-country skiing sprint semi final during Tour de Ski on December 30, 2023 in Toblach. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0815

Ingen norsk åkare tog sig förbi kvartsfinal, samtidigt som Sverige blev etta, tvåa, trea, fyra och femma i finalen. Och efteråt passade Sverige på att skicka en klockren känga till Skistad.

– Jag har ingen aning om varför hon valde att stå över. Om man kan delta, så tänker jag att man borde delta, men ja ja, det är ju hennes beslut. Hon kanske var rädd för åkarna som är här, sa Johanna Hagström till NRK.

“Hade varit svår att slå”

Frida Karlsson, som blev fyra i loppet, är även hon oförstående till varför Skistad valde att stå över, och därmed även förlora viktiga poäng i totalställningen i sprintcupen.

– Men hon har väl säkert en plan med det…, säger Karlsson, som även fick en fråga om det var en ”present” till Linn från Skistad.

– Jag tror att Linn hade varit väldigt svår att slå i dag ändå, svarar hon.

240121 Skidor, Dam, Världscupen, Stafett, Oberhof: 21.01.2024, Oberhof, Germany (GER): Linn Svahn (SWE), Frida Karlsson (SWE), Ebba Andersson (SWE), Jonna Sundling (SWE), (l-r) – FIS world cup cross-country, relay, Oberhof (GER). www.nordicfocus.com. © Modica/NordicFocus. © Bildbyrån

I Norge har reaktionerna varit starka kring Skistads oväntade beslut att stå över tävlingarna i helgen. Torgeir Björn, längdexpert på NRK, menar att det kan ha två olika utgångar.

– Hon tar ju en chansning och missar dyrbara poäng. Samtidigt så får hon goda träningspass och kan avsluta säsongen på topp, precis som hon gjorde förra året, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev