Johannes Hösflot Kläbos oväntade ord till svenskarna – efter Linn Svahns otroliga dominans: "Jag känner att..."

Johannes Hösflot Kläbos oväntade ord till svenskarna – efter Linn Svahns otroliga dominans: ”Jag känner att…”

Svenska skiddamerna dominerar i sprintloppen.
Och Linn Svahn är bättre än någonsin just nu.
Då kommer norske skidkungen Johannes Hösflot Kläbo med en oväntad passning.

Något hände under Tour de Ski där Linn Svahn på allvar vaknade till liv efter sina tuffa skadebekymmer. Svenskan vann tre av sju etapper på minitouren och framgången har bara fortsatt sedan dess.

Svahns dominans

24-åringen har radat upp segrar i sprintloppen och bevisat för alla att hon är tillbaka i världstoppen för att stanna. Framförallt har det svenska skidlandslaget dominerat sprinten den här säsongen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240106 Linn Svahn of Sweden celebrates after the women’s 15 km classic technique mass start during Tour de Ski on January 6, 2024 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0830

När Jonna Sundling har haft en tuffare vinter med sjukdomsproblem så har både Emma Ribom och Frida Karlsson klivit fram, tillsammans med Svahn. Det tydligaste beviset på den blågula dominansen kom i lördags.

Kläbos passning

När Linn Svahn vann sitt fjärde raka sprintlopp på världscupen och hela fyra svenskor kom efter på de fem första platserna i finalen. Men är det bara fantastiskt eller också oroväckande?
– Det är klart att vi är ledande, men det händer fortfarande att andra länder är med. Jag är inte orolig att dominansen är för stor. Jag tror mer att de andra blir sugna på att ta nästa steg, säger damtränaren Andreas Domeij till Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johannes Hösflot Kläbo, skidor
231216 Johannes Høsflot Klæbo of Norway after Men’s Cross Country Skiing 20 km mass start free technique during the FIS Cross-Country World Cup on December 16, 2023 in Trondheim. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / COP 238 / MM0025

Lika mycket som Sverige dominerar på damsidan så gör Norge det på herrsidan med skidkungen Johannes Hösflot Kläbo i spetsen.
– Den där diskussionen kommer alltid finnas. Om man inte åker fort nog så är det fel. Om man åker för fort så är det också fel. Vad ska man göra liksom? säger Kläbo, till kvällstidningen.
– Man tränar tusen timmar om året och försöker åka så fort som möjligt. Vissa år lyckas man, andra år lyckas man mindre. Om man tittar på sprinten på damsidan just nu, där gör Sverige det enormt bra.

LÄS MER: Petter Northugs jätteilska – efter pinsamma detaljen mitt i norska jättekrisen: ”Hur dum får man vara?”

De svenska skidherrarna har det oerhört svårt i sprinten just nu. Därför kommer Kläbo med en oerhört fräck pik till ärkerivalen på andra sidan landsgränsen.
– Jag känner att det är ett par svenska killar som har en del att lära av de svenska damerna för att kunna göra likadant på herrsidan. De får åka på fler samlingar med damerna. Så hade vi kunnat jämna ut det lite – några fler svenska herrar och kanske inte så många som fem svenska damer i final, säger norrmannen kaxigt i intervjun. 

Visst är Linn Svahn helt otrolig? Dela artikeln om du håller med!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev