Frida Karlssons helsköna hälsning till resten av skidvärlden – efter utklassningen i helgen: ”Nu får vi väl…”

Frida Karlssons helsköna hälsning till resten av skidvärlden – efter utklassningen i helgen: ”Nu får vi väl…”

Sverige hade en fullständigt sagolik helg i världscupen.
Nu skickar Frida Karlsson en klockren passning – till hela skidvärlden.
– Det har varit mycket snack om att norska herrarna förstör…, säger stjärnan.

Sedan Therese Johaug valde att avsluta karriären har Sverige varit fullständigt överlägsna i skidvärlden, åtminstone på damsidan. Särskilt i sprint har Sverige haft flera åkare som alla tillhör det absoluta toppskiktet i världen, och det har inte varit många tävlingar där det inte varit Blågult högst upp på pallen.

Svensk braksuccé

I helgens tävlingar i Goms fanns dessutom inte Norges främsta sprintåkare, Kristine Stavås Skistad med. Och då blev det total lekstuga för svensk del. Totalt var det hela sex av åtta svenska åkare i toppen av sprintkvalet på lördagen, och det var bara början på en alldeles fantastiska svenskdag. I finalen lyckades Linn Svahn säkra sin fjärde raka sprintseger i världscupen.

240126 Skidor, Världscupen, Goms, Mixedstafett: GOMS,SWITZERLAND,26.JAN.24 – NORDIC SKIING, CROSS COUNTRY SKIING – FIS World Cup, 4x5km mixed relay, classic. Image shows Frida Karlsson (SWE). Photo: GEPA pictures/ Oliver Lerch © Bildbyrån

Och bakom henne tog Maja Dahlqvist, med sin andraplats, säsongens första pallplats. Jonna Sundling ramlade redan i den första backen, men lyckades ändå åka i mål som trea. Dessutom så blev Frida Karlsson fyra, och Emma Ribom femma. Det var en enorm framgång bara att Sverige hade fem åkare med i finalen, men de blågula åkarna lyckades alltså dessutom bli etta, tvåa, trea, fyra och femma.

Fridas passning

På söndagen blev det ytterligare succé då Frida Karlsson blev tvåa, bara slagen av Jessie Diggins, och Ebba Andersson fyra, i 20 kilometer masstart. Samtidigt hade Norge en blytung helg. Inte en enda åkare tog sig förbi kvartsfinalerna i sprinten i lördags, och ingen var ens topp tio under söndagens distanslopp.

– Det är coolt, det är som svenska mästerskapen. Det är nästan så att man får nypa sig i armen. Sjuk dag, vi sätter ribban redan i kvalet när vi är sex av de åtta bästa och sen sätter löper vi linan ut med att vara fem i finalen. Det är coolt alltså, sa Frida Karlsson efter lördagens jättesuccé.

240126 Skidor, Världscupen, Goms, Mixedstafett: GOMS,SWITZERLAND,26.JAN.24 – NORDIC SKIING, CROSS COUNTRY SKIING – FIS World Cup, 4x5km mixed relay, classic. Image shows the rejoicing of William Poromaa, Linn Svahn, Frida Karlsson and Jens Burman (SWE). Photo: GEPA pictures/ Oliver Lerch © Bildbyrån

Frida Karlsson valde dessutom att skicka en helt klockren passning till resten av skidvärlden – på en fråga huruvida den svenska dominansen faktiskt kan vara skadlig för sporten.

– Det har varit mycket snack om att norska herrarna förstör, så nu får vi väl bjuda in andra nationer på träning, säger Karlsson.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev