Här återförenas Frida Karlsson och William Poromaa igen – parets ärliga ord om privatlivet: ”Det känns rätt”

Frida Karlsson och William Poromaa är svensk skidsports mest omtalade par.
Nu går båda två ihop i ett helt nytt uppdrag utanför skidspåren.
– Det kan hjälpa oss att bättra på en bit i vårt pussel, säger Frida och William i ett officiellt uttalande.

Efter giganterna Charlotte Kalla och Therese Johaugs avsked till skidvärlden finns ett stort hål att fylla i den absoluta världseliten. Frida Karlsson är en av favoriterna till att ta över tronen nu.

Frida & William

Med sju OS- och VM-medaljer har 23-åringen redan kommit en god väg i sin hittills korta karriär. Vid sin sida har svenskan pojkvännen William Poromaa, sedan några år tillbaka är de två svensk skidsports mest omtalade kärlekspar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, William Poromaa, skidor
210813 Frida Karlsson poserar för ett porträtt den 13 augusti 2021 i Torsby Photo: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 /

Men i våras tog båda två beslutet att flytta isär och unga skidparet valde att sälja sitt radhus i Sollefteå. Det väcktes då spekulationer om paret när Frida bosatte sig i Östersund och William i Sundsvall.

LÄS MER: Frida Karlsson och Maja Dahlqvist vill återvända till skidlandslaget – kan nu stoppas av avgörande detalj

Nya uppdraget

Den enkla sanningen var att båda åkarna ville fokusera fullt ut på skidåkningen och tvingas därför bo på olika orter för att få bästa förutsättningarna för sina fortsatta satsningar. I senare intervjuer har Frida Karlsson tagit död på ryktena om ett uppbrott genom att försäkra att de fortfarande har en relation.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Poromaa, skidor
221011 William Poromaa poserar för porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 11 oktober 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JL0308

Nu återförenas skidparet igen när Frida och William avslöjar ett helt nytt uppdrag vid sidan av skidsporten. Paret har nämligen blivit ambassadörer för möbelföretaget Mio och sådedes stora affischnamn i en alldeles ny reklamfilm som släppts, se den här nedanför.
– Vi blev intresserade när vi förstod att Mio var ute efter ett djupare samarbete, där det handlar om mer än bara exponering. Att hjälpa till med att bygga kunskap om sömn och hur vi kan optimera den – tillsammans med en ergonom och sömnexpert – känns väldigt rätt. Det kan hjälpa oss att bättra på en bit i vårt pussel för att utvecklas. Samtidigt kan vi bidra med vår kunskap och erfarenhet kring träning, kost och bra återhämtning. Det kändes rätt från början. Mio är ett stort företag med en riktig familjekänsla. Det är ingen tvekan om att satsningen som görs på sömn kommer att göras fullt ut. Och det är precis så vi jobbar!, berättar Frida och William i ett officiellt pressmeddelande.

LÄS MER: Jonna Sundlings ärliga ord efter tuffa beskedet – berättar nu sanningen: ”Ni kommer inte se mig…”

Tuffa vardagen

Därefter öppnar Karlsson och Poromaa upp om sitt privatliv och hur den tuffa vardagen kan se ut för skidåkare i den yppersta världsklassen.
– Klockan ringer vid sju på morgonen och då äter vi frulle. Det kan vara gröt, mackor och ett glas juice. Efter det lite prehab (förebyggande för att undvika skador) innan vi rullar iväg för tre timmar skejt på rullskidbanan, säger paret.
– Cirka 50 kilometer senare äter vi lunch, något som går hyfsat fort att fixa. Det blir ofta rester från gårdagens middag. Sedan brukar det finnas lite tid för att prata med en tränare, ha ett sponsormöte och kanske göra en intervju.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, William Poromaa, skidor
Frida Karlsson och William Poromaa, två av svensk idrotts mest lovande skidåkare. FOTO: Pressbild från Mio

Sedan är sömnen oerhört viktigt för en skidåkares prestationer och både Frida och William lägger stor vikt vid sömnen för att lyckas med sina karriärer.
– När vi tränar som mest sover vi som ofta en halvtimme mitt på dagen för att kunna genomföra dagens andra träningspass lika bra som det första. Men ska vi prestera, vilket vi vill varje dag, så krävs ungefär 8–9 timmars sömn på natten. Vi vet hur viktig sömnen är. Det syns direkt på resultaten i både träning och tävling om vi ruckar på antalet sovtimmar. När vi lägger ner så mycket tid som vi gör vill vi satsa optimalt hela vägen, på alla bitar, för bästa tänkbara resultat, säger svenska längdskidåkningsparet.

Vad tycker du om Frida Karlsson och William Poromaa som skidåkare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: