Jonna Sundlings ärliga ord efter tuffa beskedet – berättar nu sanningen: ”Ni kommer inte se mig…”

Jonna Sundling gjorde en dundersäsong i fjol.
Men nu saknas hon till den nya säsongsstarten.
”Ni kommer inte att se mig på startlinjen”, skriver OS-guldhjälten på Instagram och förklarar varför.

Senaste säsongen blev en storsuccé för Jonna Sundling som följde upp dubbla VM-guld 2021 med att vinna guld, silver och brons under OS 2022 i Peking. 27-åringen var därför en av de främsta svenska skidåkarna under förra säsongen.

Sundlings succé

Framgångarna på OS har också bidragit till att sprintspecialisten blivit nominerad till Idrottsgalan i kategorin ”Årets kvinnliga idrottare”, tillsammans med Sarah Sjöström, Sara Hector och Sandra Näslund.
”Ett litet glädjeskutt dagen till ära. Att få bli nominerad till årets kvinnliga idrottare känns otroligt hedrande och så fantastiskt roligt. Framförallt att få vara en av fyra bland så starka tjejer!”, skriver Sundling på Instagram om nomineringen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
220517 Jonna Sundling poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges landslag i skidor den 17 maj 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0271

Men mitt i glädjen finns det också en betydligt tråkigare nyhet för Jonna Sundling. Det står nämligen klart att svenskan missar säsongspremiären i Bruksvallarna kommande helg.

LÄS MER: Nya bilderna på OS-guldhjälten Jonna Sundling som sprider skräck i hela Norge: ”Hon skrämmer mig…”

Jonnas ärliga ord

Sundling förklarar med egna ord vad som har hänt på sin egen Instagram.
”Jag har haft en bra sommar och höst, men däremot har jag just nu åkt på en väldigt seg förkylning som vägrar släppa taget om mig. Så ni kommer inte att se mig på startlinjen i Bruksvallarna på premiären. Såklart väldigt tråkigt. Men jag lovar att komma tillbaka så snart jag bara kan!”, skriver hon till en bild, se den här nedanför, som fått över 8 000 gilla-markeringar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
221011 Jonna Sundling poserar för porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 11 oktober 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JL0308

Svenska folket har skickat in sitt stora stöd till OS-guldhjälten Sundling efter sjukdomsbeskedet. Förhoppningen är att Jonna Sundling ska vara med till världscuppremiären i finska Ruka sista helgen 25-27 november.

Kommer du att sakna Jonna Sundling i premiären? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stina Nilsson hyllas för beundransvärda gesten till lagkamraterna som vann OS-guldet: ”Världsklass”

Se bilden: