Stina Nilsson hyllas för beundransvärda gesten till lagkamraterna som vann OS-guldet: ”Världsklass”

Det blev inget tävlingslopp för Stina Nilsson i OS.
Men svenskan hade ändå en avgörande roll när lagkamraterna vann OS-guld.
– Stina ska ha en särskild eloge, säger lagkamraten Mona Brorsson till DN.

Snart drar den tredje säsongen som skidskytt igång för svenskhoppet Stina Nilsson. Nu ska 29-åringen ta ännu ett stort steg mot att nå världseliten i den nya sporten och på allvar etablera sig i den hårda konkurrensen.

Stina Nilsson i OS

Senaste säsongen blev ett fint genombrott för svenskan som tog sin första individuella pallplats på världscupen efter en tredjeplats i finska Kontiolax. Och hon fick även den stora äran att följa med skidskyttelandslaget till vinter-OS 2022 i Peking.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Stina Nilsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Trots att det inte blev något OS-lopp för Nilsson så ser hon ändå OS som en stor erfarenhet.
– Det var jättekul att vara uttagen till OS. Givetvis hade jag in i det sista hoppats på att få starta, men jag är också glad över hur jag hanterade det. Att jag kunde vända det till att göra det bästa av det, och skapa en miljö hos mig själv som gjorde att jag blev väldigt inspirerad när jag skulle få åka världscup igen, säger hon i en intervju med Dagens Nyheter.

LÄS MER: Stenhårda beskedet inför premiären – Stina Nilsson kan petas i landslaget: ”Jag vill jättegärna vara med”

Hyllas efter guldet

Svenska skidskyttedamerna skulle imponera oerhört under OS tidigare i år. Där Stina Nilsson fick se sina lagkamrater Hanna Öberg, Elvira Öberg, Linn Persson och Mona Brorsson köra hem ett historiskt OS-guld i stafetten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Skidskytte, Sverige
220217 Linn Persson, Mona Brorsson, Hanna Öberg and Elvira Öberg of Sweden pose with their gold medals at the medal ceremony for women’s biathlon 4 x 6km relay during day 13 of the 2022 Winter Olympics on February 17, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0291

Men Stina hade också sin del i OS-guldet och hyllas stort av lagkamraterna för den beundransvärda gesten.
– Men Stina ska ha en särskild eloge, säger Brorsson till DN.
– Hon ville så klart tävla lika mycket som alla andra. Men när hon får veta att det inte kommer bli någon stafett fortsätter hon ändå att hålla humöret uppe och göra det hon kan för att stötta oss.

LÄS MER: Lagkamraternas oväntade passning till Stina Nilsson – efter den känsliga frågan: ”Hon är alldeles för…”

Nilsson svalde stoltheten och iklädde sig rollen som den perfekta lagkamraten för att ge sina kollegor den allra bästa stöttningen när det behövdes som mest.
– Jag är jättestolt över mig själv i den situationen. Hade jag varit en av tjejerna som åkte så hade jag velat ha en sådan lagkompis som jag var. Och med prestationen som tjejerna gjorde var det verkligen rätt laguttagning. Det var så mycket världsklass det bara kan bli, säger Stina Nilsson i intervjun.

Vilken vacker gest av Stina Nilsson! Dela artikeln och hylla hennes osjälviska insats.