Stenhårda beskedet inför premiären – Stina Nilsson kan petas i landslaget: ”Jag vill jättegärna vara med”

Svenska damlaget i skidskytte är regerande OS-mästare.
Konkurrensen är därmed stenhård bland våra blågula åkare.
Och det kan bli förödande för Stina Nilsson som riskerar att petas.

Vid OS 2022 i Peking visade Sveriges damlandslag i skidskytte vilken otrolig kapacitet som man besitter. För första gången någonsin vann damerna OS-guld i stafetten tack vare imponerande insatser av Hanna Öberg, Elvira Öberg, Linn Persson och Mona Brorsson.

Stina Nilssons ord

Nu väntar ännu en säsong och förväntningarna på blågula skidskyttedamerna är med all rätt höga. Systrarna Öberg kliver in i världscupen som två av favoriterna till att vinna hela totalsegern. Där bakom är också konkurrensen bland svenska åkare stenhård.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Stina Nilsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

I världscupen får Sverige ställa upp med sex kvinnliga åkare, men där finns nu åtta namn som slåss om de åtråvärda startplatserna. Stina Nilsson är en av dem och kliver nu in i sin tredje säsong som skidskytt med förhoppningar om att ta ytterligare steg för att nå världstoppen.
– Jag vill jättegärna åka världscupen, säger 29-åringen till SVT Sport.
– Jag tycker ju att de bästa tjejerna ska åka och absolut känns det som jag visar att min högsta nivå är ju väldigt bra.

LÄS MER: Stina Nilssons stora förvåning efter helmärkliga kärleksryktet – svenskan avslöjar nu sanningen

Landslagets besked

Den hårda konkurrensen kan innebära att Nilsson petas ur landslagets trupp till världscupen. Enligt förbundskaptenen Johannes Lukas är det endast tre åkare som har sina platser säkra i världscupen och om man får gissa handlar det troligtvis om systrarna Öberg och Linn Persson.
– Det är väldigt jämnt så det blir svåra uttagningar, säger Lukas till tv-kanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

221027 Stina Nilsson vid pressträff den 27 oktober 2022 i Idre. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0129

Därför gäller det för Stina Nilsson att prestera redan från start i helgen när Sverigepremiären i Idre går av stapeln. Tävlingen där kan bli avgörande för om hon får chansen i världscupen eller inte.
– Vi kommer inte byta åkare bara för att alla ska få en chans, utan när vi känner att någon annan är bättre då är vi också beredd att byta. Vi gör som vi gjort tidigare år att vi helt klart går efter prestation, erkänner Johannes Lukas i intervjun.

Hur tror du det går för Stina Nilsson i vinter? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Lagkamraternas oväntade passning till Stina Nilsson – efter den känsliga frågan: ”Hon är alldeles för…”