Hanna Öbergs tårar efter VM-silvret – och enorma hyllningen till svenskan: ”Hon är drottningen”

Hon var ifrågasatt inför loppet.
Då svarade Hanna Öberg med en urstark insats och ett imponerande VM-silver.
– Det är ett bra svar på tal, säger tränaren Johannes Lukas till Sportbladet.

På söndagens jaktstart gick det väldigt tungt för Hanna Öberg som fick nöja sig med en blygsam 13:e plats. Därefter har svenskan varit ifrågasatt under skidskytte-VM och en oro har växt för hennes åkform.

Öberg VM-silver

Men när det var dags för Öbergs favoritdistans på tisdagen så motbevisade hon alla kritiker med ett mycket imponerande VM-silver.
– Vi har sagt till henne hela tiden att formen finns, du måste bara tro på det. Under hela intervjun i går fick jag frågor om varför de inte har lyckats och var formen tagit vägen. Jag kan bara svara med den här medaljen, det är ett bra svar, säger huvudtränaren Johannes Lukas till Sportbladet.
– Hon åkte fantastiskt bra och sköt också fantastiskt bra.

Hanna Öberg, skidskytte
210216 Hanna Öberg of Sweden celebrates on the podium with her silver medal after competing in the Women’s 15 km Individual Competition during the IBU Biathlon World Championships on February 16, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0076

Skyttetränaren Jean-Marc Chabloz var också rejält imponerad av Öbergs succélopp i dag där hon var en av de allra snabbaste i spåret och bara hade en bom på skjutvallen. Chabloz och Öberg möttes i en varm och tårar efter silvermedaljen.
– Jag träffade Hanna som sa att jag får sluta gråta, och så började hon också gråta. Jag gav henne en kram, trots alla restriktioner, skitsamma faktiskt, säger skidskyttetränare till kvällstidningen.

”Var King Kong”

Efter 25-åringens imponerade revansch under skidskytte-VM i slovenska Pokljuka är Chabloz full av beundran och hyllar Öberg enormt.
– Hon är drottningen, det är så magiskt bra gjort. Man fattar inte… Att komma från det läget hon var i efter jaktstarten. Jättelåg, så klart. Hon har siktat mot det där jättelänge, och ska vara i form, och så kommer bakslaget… Sedan vänder hon det, med ett leende på läpparna. I dag har hon fullt fokus framåt, åker King Kong och skjuter King Kong. Jag är så jävla imponerad. Det där är stort, säger han i intervjun.

Hanna Öberg, skidskytte
210216 Hanna Öberg and the swedish team celebrate the silver medal after the Women’s 15 km Individual Competition during the IBU Biathlon World Championships on February 16, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0076

Det här var Hanna Öbergs första individuella VM-medalj den här VM-turneringen. Hon har även ett VM-brons i mixedstafetten sedan tidigare och nu återstår bara den ädlaste medaljen av dem alla.

LÄS MER: Hanna Öbergs underbara passning till alla kritiker – efter fantastiska VM-silvret: ”Många verkar tro att…”

Få våra nyhetsbrev!