Frida Karlssons sylvassa passning till Therese Johaug – efter alla orden i nya boken: ”Jag hoppas att…”

Frida Karlssons sylvassa passning till Therese Johaug – efter alla orden i nya boken: ”Jag hoppas att…”

Frida Karlsson har inte köpt Therese Johaugs nya bok.
Hon har heller inga planer på att göra det.
– Jag hoppas att jag får ett gratisexemplar, säger hon.

Therese Johaug är en av tidernas mest framgångsrika längdåkare, och det var under stor uppståndelse som hon meddelade under våren att karriären är avslutad. Johaug kom nyligen från ett OS där hon var fullständigt dominant, och hon avslutade verkligen på toppen av sin karriär.

Nämns 30(!) gånger

Johaug har alltid varit en idrottare som drar rubriker till sig. När hon stängdes av för dopning under 2018 var hon en av de mest omskrivna idrottarna i Sverige, och så har det fortsatt även när hon kom tillbaka. Nyligen släppte Therese Johaug en bok, med namnet ”Hela historien”, och i den nämns mängder av svenskar, och kanske framför allt Frida Karlsson.

220214 Therese Johaug of the Norwegian national cross-country skiing team during day 10 of the 2022 Winter Olympics on February 14, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Faktum är att Karlsson, enligt Expressen, nämns hela 30 gånger i boken, inte minst i passagen där Karlsson besegrade Johaug på hennes hemmaplan i Holmenkollen 2020. Men till tidningen säger Karlsson att hon inte hade en aning om att hon skulle nämnas i boken.

– I så fall hoppas jag att jag får ett gratis exemplar hem i brevlådan, säger Karlsson.

LÄS MER: Foppa, Lidas och Sudden får nu ultimata hyllningen av SVT och skickar gåshud genom hela hockey-Sverige

Passningen till Johaug

Frida Karlsson har dock fortfarande inte läst Johaugs bok, men hon sticker inte under stol med att hon blivit frestad. Men det finns en hake. Karlsson vill inte köpa boken.

– Bara om jag får den gratis ska jag läsa den, säger hon.

Frida Karlsson, skidor
220311 Frida Karlsson of the Swedish cross-country skiing team poses for a portrait at a press event during the FIS Cross-Country World Cup on March 11, 2022 in Falun. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0248

Expressen har även pratat med Therese Johaug, och hon säger direkt att Karlsson kommer att få ett exemplar. Johaug är den kommande säsongen expert för NRK, och lär då synas på en del tävlingar.

– Hon ska få den signerad. Jag ska skriva att den är till Frida, säger Therese Johaug.

LÄS MER: Känslosamma hyllningen till Henrik Lundqvist i natt – prisades efter nära vännens död: ”Det har varit tufft”