Frida Karlssons plan för att knäcka Therese Johaug nästa säsong: ”Ska sätta dit henne”

Frida Karlsson kammade hem tre medaljer under skid-VM.
Men var ändå chanslös mot skiddrottningen Therese Johaug.
Nu avslöjar svenskan planen för att knäcka norska giganten kommande säsong.

Under skid-VM i tyska Oberstdorf tidigare i år var det Ebba Andersson och Frida Karlsson som höll den blågula fanan högt i distanstävlingarna. Den unga duon kammade tillsammans hem fem VM-medaljer men gick dock miste om den allra ädlaste medaljen.

Johaug favorit

För det var skiddrottningen Therese Johaug som roffade åt sig samtliga guldmedaljer och fick fira fyra VM-guld i fyra lopp. Hon var helt överlägsen och inför stundande OS-säsongen är norskan återigen storfavorit och den som ska jagas.
– Jag fokuserar bara på hur jag ska ta det där guldet. Ebba har gjort det jättebra men det är ju ändå norskan vi jagar. Det är inte något man ska blunda för. Man måste se vad man ska förbättra och var man ska lägga krutet för att sätta dit henne, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Frida Karlsson, skidor
210306 Frida Karlsson of Sweden celebrates with her medals at a medal ceremony for the Women’s Cross Country Skiing 30 km Classic Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 6, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0102

21-åringen lyckades ändå slå Johaug på hemmaplan i Holmenkollen i mars 2020 under ett bragdartat lopp. Men under fjolårssäsongen var Johaug återigen omöjlig att slå och den enda som lyckades var Jessica Diggins i Falun.

Fridas plan

Nu berättar Frida vad hon behöver göra för att lyckas slå norska giganten kommande säsong och faktiskt bräcka henne i OS.
– Man ska se till vad man själv har att utveckla, var det finns mest utvecklingspotential. Det finns mycket att hämta i olika tekniker. Jag är fortfarande ung så jag kan fortfarande utveckla mycket av min grundkapacitet men också värna mycket om den snabbheten man har i kroppen som man kan se lite som en styrka, kanske speciellt mot hon norskan, säger hon i intervjun.

Therese Johaug, skidor
210306 Therese Johaug of Norway celebrates with her gold medal at a medal ceremony for the Women’s Cross Country Skiing 30 km Classic Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 6, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0102

Även Ebba Andersson vill utveckla sitt åkande för att kunna slå Johaug och vinna ett OS-guld. Även om det är en bit upp till 32-åringens höga, höga nivå.
– Jag försöker se det som inspiration och motivation till att det faktiskt är möjligt för mig och oss svenskor att åka så snabbt på skidor. Vi har ju sett att hon klarar av det, då finns det något att sträva mot. Vår största inspiration är att vi ska klara av att åka skidor så fort vi bara kan, säger Ebba till SVT.

Längtar du också till att skidsäsongen börjar? Dela artikeln och berätta det!

LÄS MER: Kontroversiella förslaget – vill nu ta bort alla landslagen helt i skidvärlden: ”Ser bara en fara med det…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!