Frida Karlssons drastiska förslag tokhyllas nu i Norge – så vill hon ändra hela sporten: ”Jag måste göra något”

Frida Karlsson vill inte tävla i november.
Hennes drastiska förslag hyllas nu i Norge.
– Vi har pratat om det runt middagsbordet, säger Ragnhild Haga.

Anledningen till Frida Karlssons kontroversiella utspel är att nästan samtliga skidanläggningar i norra Europa saknar snö. När Sverige-premiären gick av stapeln i Bruksvallarna förra helgen syntes mycket spår av gräs, då snön inte hade hunnit lägga sig helt. Det är konstgjord snö, och förvarad snö, som gör att skid- och skidskytte-tävlingarna kan äga rum.

Hyllas i Norge

Och Frida Karlsson tycker att det hade varit bättre om snön hade fått lägga sig på riktigt, och mer naturligt. Hon menar, i en intervju med Expressen, att det kostar både pengar och på miljön att frakta runt snön för att möjliggöra tävlingarna. Därför anser hon att om säsongen bara startade en månad senare, alltså i slutet av december, så hade mycket gynnats av det.

Frida Karlsson, skidor
221120 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF efter damernas 15 km fristil under Bruksvallsloppet den 20 november 2022 i Bruksvallarna. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0109

Världscupen i längdskidor startar allt i slutet av november, men Karlsson hade gärna sett att det flyttades fram. Det kontroversiella förslag hyllas nu även i Norge.

– Det har vi snackat om runt middagsbordet vi med, säger Ragnhild Haga till Nettavisen.

LÄS MER: Svenske tv-profilens tokraseri – sågar VM-stjärnorna längs fotknölarna: ”Spy mig i munnen!”

”Jag får göra någonting”

Haga menar att säsongen hade gynnats av att avslutas senare än den gör i dag, då snön ofta ligger kvar länge.

– Jag tävlade i april förra året och det var jättefint och fina snöförhållanden. Att vi hade startat senare, och avslutat senare, har varit mycket bättre för miljon. Och så hade alla sluppit att jaga snö under hösten, säger hon.

Frida Karlsson, skidor
211118 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, poserar för porträtt under en pressträff inför Sverigepremiären i Skidor den 18 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0194

Frida Karlsson menar att det är tv-tablån som styr att säsongen är som den är just nu, men hon vill få till en förändring.

– Jag får väl försöka ligga på dem ännu mer. Jag ska inte sitta här och klaga, jag får göra någonting åt det i stället, säger Karlsson till Expressen.

LÄS MER: Armand Duplantis vackra beslut för att visa sin stora tacksamhet till Sverige – flickvännen Desiré avslöjar