Svenske tv-profilens tokraseri – sågar VM-stjärnorna längs fotknölarna: ”Spy mig i munnen!”

Fredrik Wikingsson kommer inte följa VM något mer.
Han bojkottar – efter stjärnornas val.
”Spy mig i munnen!”, skriver han.

Det är bara några dagar in i årets VM men kritiken är ständigt närvarande. Inför mästerskapet har Fifa och Qatar kritiserats enormt, då tusentals migrantarbetare dött under byggandet av arenorna, och dessutom har Fifa anklagats för korruption, och sågats för att man lagt VM i ett land med bristande mänskliga rättigheter.

Stjärnans jättekritik

Under VM har flera nationer velat protestera, men hittills har det varit tufft. Flera lagkaptener menade att man villa ha en så kallad ”One Love”-bindel, för att lyfta rätten att älska vem man vill, något som inte är tillåtet i Qatar. Men Fifa menade att det inte är tillåtet, och efter hot om att lagkaptenerna kommer tilldelas gult kort vid matchstart om bindeln är på, så backade man direkt.

221121 Harry Kane of England after the FIFA World Cup 2022 football match between England and Iran on November 21, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

England, Tyskland och Belgien var några av nationerna som var ledande i att trycka på för One Love-bindeln, men efter hotet om gult kort så gick Harry Kane, lagkapten i England, ut till VM-premiären med vanlig bindel på. Det får Fredrik Wikingsson att rasa.

”Det här med bindlarna som engelsmännen (och andra) tyckte var ett viktigt statement och som de sen DIREKT backade på när de hotades med ’gult kort’ – det avgör saken. Inte en FRAME av detta VM ska jag se. Skitens skit är det. Och i denna rättrådiga känsla bäddar jag nu in mig”, skriver han på Twitter.

LÄS MER: Glenn Strömbergs helsköna passning till kollegan Chris Härenstam i VM – men inser sedan snabbt sitt misstag

”Spy mig i munnen”

Fredrik Wikingsson fortsätter med att antyda att spelarna är fega.

”’Vi tycker att man ska få vara kär i vem man vill, detta är viktigt för oss, vi ska MANIFESTERA för det.’
’Men då riskerar ni ’gult kort’ på nåt luddigt sätt som förmodligen inte ens kommer att implementeras?’
’Ok, fattar, SÅ viktigt är det inte för oss.’
SPY MIG I MUNNEN!”, skriver han.

STOCKHOLM 20220901 Emil Persson och Fredrik Wikingsson tar emot priset ”Årets underhållningsprogram” vid Kristallengalan 2022 på Cirkus i Stockholm på torsdagen. Foto: Pontus Lundahl / TT kod 10050

Tyskland har varit det land som varit mest drivande i frågan, och när beslutet kom valde man att reagera med tokilska, och man har hotat med att dra frågan upp i domstol, för att bevisa Fifa fel. Tyskland premiärspelar i VM på onsdagen, mot Japan, och huruvida målvakten Manuel Neuer då har One Love-bindeln på, och får ett gult kort, återstår att se.

LÄS MER: Domarikonen Pierluigi Collina avslöjar sanningen om de långa tilläggstiderna i VM: ”Bli inte förvånade om…”