Glenn Strömbergs helsköna passning till kollegan Chris Härenstam i VM – men inser sedan snabbt sitt misstag

De två kommentatorerna Chris Härenstam och Glenn Strömberg gör båda sitt sjunde världsmästerskap.
Eller är det åtta?
De båda profilerna är nämligen inte helt överens om den korrekta siffran.

SVT-kommentatorerna Chris Härenstam och Glenn Strömberg har båda varit med länge. Härenstam har kommenterat sport så länge som 26 år då han inledde sin karriär på Eurosport 1996. Glenn Strömberg har som bekant en lång och gedigen fotbollskarriär bakom sig innan det att han tog steget in i kommentatorsbåset.

Duons sjunde VM

Profilerna har länge kommenterat tillsammans – och inte minst under fotbolls-VM. Såväl Härenstam som Strömberg gör nu sitt sjunde VM i Qatar, i alla fall om man får tro den förstnämnde av de två.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Strömberg, Chris Härenstam, fotbolls-VM
Glenn Strömberg och Chris Härenstam är på plats för fotbolls-VM. FOTO: Twitter

LÄS MER: Börje Salming hyllas nu stort av ALS-sjuke Heléne – känslosamma orden till hockeyikonen: ”Tack Börje”

På Twitter har nämligen Chris Härenstam lagt ut en bild på honom och Strömberg ståendes framför en av alla arenor där fotbolls-VM just nu äger rum. Tillsammans med bilden skriver han ”Dags för ännu ett mästerskap. Vi gör båda vårt 7:e VM. Alltid lika kul ihop.”

Strömbergs sköna pik

Men Glenn Strömberg är dock inte enig om den siffran, och hävdar bestämt att han medverkat vid åtta världsmästerskap.

Skillnaden? Att Strömberg faktiskt funnits med på planen vid ett av dem, närmare bestämt under VM i Italien 1990. Ett mästerskap vi minns främst för Sveriges tre raka 1–2-förluster mot Brasilien, Skottland och Costa Rica.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Strömberg, fotbolls-VM
210216 Glenn Strömberg poserar för ett porträtt den 16 februari 2021 i Stockholm. Foto: Adam Wrafter / BILDBYRÅN / COP 233 / AW0006

LÄS MER: SVT-experten Jonas Erikssons stenhårda kritik under VM – vädjar nu till Sverige: ”De borde sätta ned foten”

Som svar på Chris Härenstams tweet svarar Glenn Strömberg skämtsamt ”Jag har åtta VM grabben. Ett när jag spelade o där va du väl inte med (jaja det VM:et 1–2, 1–2, 1–2)”.

Strömberg inser nog sannolikt sitt misstag efter en stund när Härenstam sedan svarar ”Vill du verkligen att vi ska prata om det vm:et?”, som är ett mästerskap vi helst vill glömma.