Börje Salming hyllas nu stort av ALS-sjuka Heléne – känslosamma orden till hockeyikonen: "Tack Börje"

Börje Salming hyllas nu stort av ALS-sjuka Heléne – känslosamma orden till hockeyikonen: ”Tack Börje”

Börje Salming har hyllats stort i Kanada och Sverige.
Nu kommer även en mycket känslosam hyllning från Orust.
”Tack Börje, för att du orkar”, skriver ALS-sjuka Heléne Olsson i ett sms till P4 Göteborg.

Senaste veckorna har mycket handlat om svenske hockeyikonen Börje Salming och hans kamp mot ALS. Med sitt stora mod har 71-åringen blivit ett ansikte utåt för den hemska nervsjukdomen och hyllats stort runt om i hockeyvärlden.

Börjes hyllningar

Det blev väldigt emotionellt när Salming åkte till Kanada för att hyllas i sin gamla hemstad Toronto. Två dagar på raken samlade han krafterna och tog sig ut på isen för att hyllas av tiotusentals åskådare på läktarna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
221117 Hustrun Pia och sonen Anders Salming med Börje Salming som tilldelas priset NHL Honorary Award under Tidernas Hockeygala den 17 november 2022 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0377

Sedan återvände Salming och hans närmsta familj till Sverige igen för att få ytterligare en hyllning på svensk mark. När Svenska ishockeyförbundet firade 100 år så riktades stort fokus mot Börje under ”Tidernas hockeygala”.

LÄS MER: Börje Salmings tårar och varma kram i hockeyvärldens allra mest känslosamma möte: ”Två riktiga krigare”

”Du är bäst!”

71-åringen fick ta emot stående ovationer vid flera tillfällen under torsdagskvällen i Avicii Arena och legendaren formade ett hjärta med händerna för att visa sin stora tacksamhet. Nu kommer nästa känslosamma hyllning till Börje Salming.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Heléne Olsson, ALS
ALS-sjuke Heléne Olsson från Orust. FOTO: Facebook

För i Orust, utanför Göteborg, satt Heléne Olsson framför tv:n och såg de vackra hyllningarna till hockeyhjälten under SVT:s sändning. Hon har haft ALS i tolv år och skickar nu ett varmt tack till Börje Salming.
”Sjukdomen behöver all uppmärksamhet den kan få. Tack, Börje, för att du orkade ta av dina krafter och genomföra den här fantastiska galan. Nu håller vi tummarna för en förändrad syn på oss drabbade och att vi kan få bättre levnadsvillkor. Vi älskar livet och vill leva det fullt ut till kroppen inte orkar. Många kramar till dig, Börje, du är bäst!”, skriver Heléne i ett sms till P4 Göteborg.

LÄS MER: Börje Salmings helt okända gåva till Damkronorna – som förändrade svensk hockey för all framtid