Armand Duplantis vackra beslut för att visa sin stora tacksamhet till Sverige – flickvännen Desiré avslöjar

Sverige har mycket att tacka Armand Duplantis för.
Men ”Mondo” vill också visa sin stora tacksamhet tillbaka till nya hemlandet.
Nu avslöjar flickvännen Desiré Inglander stavhoppsstjärnans vackra gest till Sverige.

Det har varit ett oerhört framgångsrikt år för Armand Duplantis som ytterligare befäst sin position som världens överlägset bästa stavhoppare just nu. Under 2022 har ”Mondo” vunnit VM-guld både inomhus och utomhus, EM-guld utomhus och totalsegern i Diamond League.

Duplantis storhet

Svenske världsstjärnan har dessutom slagit ett gäng världsrekord och kan återigen ta storslam på Idrottsgalan som väntar i januari. 23-åringen har redan vunnit guld i allt som går att vinna inom stavhopp och är på god väg att bli en av sportens allra största genom tiderna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220720 Armand Duplantis of the Swedish national athletics team poses for a portrait at a press conference during day 6 of the 2022 World Athletics Championships on July 20, 2022 in Eugene. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0331

Sverige har så mycket att tacka Duplantis för den här otroliga framgången och hans beslut att tävla för Sverige istället för hemlandet USA redan i ung ålder. Men även Mondo har en stor tacksamhet som han vill visa Sverige för att han blivit så varmt välkommen av nya hemlandet.

LÄS MER: Nya detaljerna om Armand Duplantis – flickvännen Desiré avslöjar sanningen: ”Var otrevlig och sa förlåt”

Gesten till Sverige

Det är i en lång intervju med magasinet Elle som Duplantis och flickvännen Desiré Inglander gör tillsammans som en mycket vacker gest avslöjas. Paret berättar först om sitt stora modeintresse.
– Vi har båda ett jobb där vi kan gå runt i träningskläder hela dagarna om vi vill, särskilt Armand, så när vi får chansen att klä upp oss tar vi den. Och Armand blir mer och mer intresserad, säger Desiré i intervjun.
– När du bär något som du verkligen gillar, och som du tycker passar bra, gör det dig självsäker. Det är alltid positivt tycker jag. Jag gillar den minimalistiska skandinaviska stilen, erkänner Armand.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220821 Armand Duplantis of Sweden with his girlfriend Desire Inglander at the medal ceremony for men’s pole vault during day 11 of the European Championships on August 21, 2022 in Munich. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0339

Sedan avslöjar flickvännen Desiré att ”Mondo” har aktivt bestämt sig för att bara köpa kläder från svenska företag, för att stötta sitt nya hemland och visa sin tacksamhet. En vacker gest från den USA-födde och blågule idrottshjälten.
– Du köper aldrig något som inte är svenskt, säger Desiré till pojkvännen.
– Ja, jag började med det för cirka 1,5 år sedan. Jag kände mig tacksam för den position jag är i och över hur välkomnande alla svenskar är. Så jag tänkte att när jag får en chans vill jag stötta svenska företag, säger Duplantis i intervjun.

Vad tycker du Mondos vackra gest? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Nya bilden på Armand Duplantis och flickvännen Desiré Inglander som alla tokhyllar: ”Älskar det här!”