Frida Karlssons brutalt ärliga ord om framtiden – svenska skidstjärnan öppnar upp efter chockbeskedet: ”Mått skit”

Frida Karlsson chockade nyligen alla med sitt överraskande besked.
Att hennes plan är att sluta med längdskidor redan som 27-åring.
Nu öppnar 24-åringen upp om sin framtid och är brutalt ärlig.

Just nu njuter Frida Karlsson av sin semester. Det har hon verkligen förtjänat efter ännu en fin säsong och snart väntar en stenhård uppladdning inför den så viktiga VM-säsongen.

Karlssons besked

Men när hon slappnar av i den svenska värmen så kommer också funderingarna på framtiden. 24-åringen väckte nyligen starka känslor genom att avslöja sin plan på att lägga av med längdskidor redan som 27-åring.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240502 Frida Karlsson under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 2 maj 2024 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0194

Enligt Karlssons tilltänkta plan tar karriären slut efter våren 2027. Ett passande år då både skid-VM i Falun och SM på hemmaplan i Sollefteå blir ett värdigt avslut på karriären – även om det är i förtid.

Frida om framtiden

Hon är ändå tydlig med att mycket kan hända närmaste tre åren och att hon kan komma att ändra sitt beslut. Men nu öppnar hon upp om framtiden och säger vad hon egentligen känner.
– Det finns ju mer i livet. Jag vill ju göra så mycket – även om jag inte vet exakt just nu vad jag vill göra då, säger Frida i en intervju med Expressen.
– Det är svårt att säga redan nu vad det kan bli. Så sent som i förrgår började jag fundera lite på trailrunning. Det kan bli vad som helst!

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240502 Frida Karlsson poserar för ett porträtt under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 2 maj 2024 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0194

Men en sak är säker, det kommer inte bli en ny tillvaro med ett vanligt jobb efter en elitkarriär som skidåkare.
– Nej, gud. Då hade jag ju mått skit. Det känns som att jag aldrig kommer att kunna sätta mig på ett kontor, säger hon till kvällstidningen.
– Jag tror jag kräver ganska mycket stimulans. Och då passar idrotten mig väldigt bra. Det är som klippt och skuret för mig.

LÄS MER: Jonna Sundling överraskar nu alla med miljonchock – här är svenska landslagsstjärnans nya jobb: ”Trodde det var bluff”

Oavsett vad Frida Karlsson bestämmer sig för att göra här näst så kommer hon att lyssna till sitt hjärta och följa sin egen instinkt. Och inte lyssna på vad någon annan säger utan göra precis det hon känner för.
– Jag tror det är viktigt att hela tiden göra vad du gör för dig själv. Inte bara följa normerna och fortsätta göra det för att någon annan tycker det, säger hon i intervjun.
– Har du inte full motivation inifrån dig själv så blir det heller ingen helhjärtad insats.

Visst är Frida Karlsson en av våra främsta skidåkare just nu? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev