Följarnas tydliga uppmaning till Stina Nilsson – svaren efter oväntade succén i helt fel sport: ”Fundera på det!”

Stina Nilsson gjorde succé och vann i helt fel sport i helgen.
Nu säger följarna alla samma sak.
”Varför inte byta tillbaka?”, skriver en.

Bytet till skidskytte har inte gått som Stina Nilsson hade hoppats på. Hon var den stora sprintdrottningen på damsidan, och vann både VM- och OS-guld som längdskidåkare. Inledningsvis såg det också bra ut när hon tog steget över till skidskytte.

Sköna revanschen

Nilsson visade tidigt att hon skulle kunna utmana de bästa i världen, men sen har utvecklingskurvan gått åt fel håll. Från att ha varit given i världscupen har Nilsson det senaste året mestadels fått fokusera på att tävla i IBU-cupen, och att hon blev helt petad från VM i vinter var ett bakslag.

När Nilsson väl fått chansen i världscuepn har insatserna varit en besvikelse, och experter har häpnats över vad det egentligen är som hänt med Nilsson. Att hon inte tillhör det absoluta toppskiktet i världen på skyttevallen är en sak, men Nilsson har även haft åktider som inte varit i topp, vilket förbryllat många. Men att hon fortfarande är en bra längdåkare råder det inga tvivel om.

Följarnas uppmaning

Förra månaden vann Nilsson ett långlopp på hemmaplan i Malung, och under påskhelgen var det dags igen. Nilsson vann Idre-Särnaloppet, ett långlopp över 4,2 mil, då hon var snabbast av samtliga 167 åkare som kom till start. På Instagram kommenterade Nilsson den sköna revanschen efter den tuffa säsongen:

”Det är så här man firar påsk om jag får välja”, skriver hon.

Stina Nilsson, skidskytte
240301 Stina Nilsson of Sweden and shooting coach Jean-Marc Chabloz during zeroing ahead of women’s 15 km individual during the IBU World Cup on March 1, 2024 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0880

I kommentarsfältet på Nilssons bild så strömmar hyllningarna in, men det är också många följare som säger samma sak; nämligen att hon borde återuppta satsningen på längdåkning.

”Varför inte byta tillbaka? Vore ju lite unikt att se dig utmana Linn och Jonna igen!!! Fundera under semestern!”, skriver en följare.

”Grymma Stina! Vill se dig i fler längdlopp nu igen”, skriver en annan.

Visst hade det väl varit spännande att se Stina Nilsson tävla i längdskidåkning igen – men vi är också helt säkra på att nästa säsong blir ett steg framåt inom skidskyttet för Nilsson, som har en vinnarskalle av rang!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev