Stina Nilssons plötsliga dundersuccé efter fiaskot i vinter – vann i helt fel sport: ”Det var tufft”

Stina Nilsson har slitit i vinter.
Men under påskhelgen blev det oväntad succé – i helt fel sport.
– Det här var tufft, säger hon.

Stina Nilsson hade inte den vintern som hon, och många andra, hade hoppats på. Nilsson har inte fått det att stämma sedan hon flyttade över från längdskidor till skidskytte, och den här säsongen gick utvecklingskurvan åt helt fel håll.

Nya succén

I stället för att tampas om topplaceringar i världscupen har Nilsson till mesta del i stället fått tävla i IBU-cupen, och hon fick heller inte chansen att tävla i VM. Nilsson har menat att det inte finns några tvivel om en eventuell fortsättning, men trots de stora besvikelserna så är det ingen tvekan om att Nilsson är en bra skidåkare.

För drygt en månad sedan vann Nilsson långloppet Skinnarloppet hemma i Malung. Under påskhelgen ställde Nilsson även upp i Idre-Särnaloppet, även det ett långlopp, och ännu en gång blev det total succé för Nilsson i ”fel” sport, då hon var snabbast av samtliga 167 åkare som ställde upp i de 42 kilometer långa loppet.

“Det var tufft”

Nilsson, som under karriären som skidåkare vann både VM- och OS-guld, var under sin karriär mest känd som en expert på kortare distanser, och särskilt i sprint. Men hon har nu bevisat att hon kan bemästra de längre distanserna också, och i Idre-Särnaloppet så vann hon med en minut före tvåan, Wilma Jönsson.

240325 Stina Nilsson, Lima Skg 1 tävlar i skidskytte singlemix stafett under dag 6 av SM-veckan den 25 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Vinsten blir bara än mer imponerande då Nilsson inte hade den bästa startpositionen, då hon var rejält inklämd. Trots det tog hon sig alltså förbi samtliga åkare, och hon vann alltså till slut komfortabelt.

– Det här var tufft, men fina spår. Det kändes som 42 km plus moms, säger Nilsson till Siljan News efteråt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev