Linn Svahns ärliga ord om oväntade draget med pojkvännen – förklarar nu beslutet som alla reagerar på: ”Det är bara pinsamt”

Linn Svahn håller sin pojkvän hemlig.
Nu berättar hon om beslutet.
– Det är bara pinsamt annars, säger stjärnan till Expressen.

Linn Svahn har varit vinterns stora gigant i det svenska skidlandslaget. Hon vann den totala sprintcupen, men var även nära att hota Jessie Diggins i den totala världscupen, och hade det inte varit för att poängsystemet ändrats i världscupen så hade vi haft vår första svenska totalsegrare den här vintern.

Beslutet med pojkvännen

Linn Svahns succé har varit välförtjänt. Hon fick mycket tid förstörd av en allvarlig axelskada för några år sedan, men har kämpat sig tillbaka och är nu precis så dominant som vi har blivit vana vid. Totalt blev det hela 43 tävlingsstarter i världscupen den här vintern för Svahn, som återigen cementerat sin plats som en av Sveriges största idrottsstjärnor.

Men trots det väljer hon att hålla stora delar av sitt privatliv hemligt. Svahn gör, exempelvis, få intervjuer och reportage från sitt hem, och hennes pojkvän hålls hemlig, och så kommer det att förbli.

– Det är så vi vill ha det. Alla vet om det ändå, det räcker så, säger Linn Svahn till Expressen.

“Tycker bara det är pinsamt”

Linn Svahn menar att hon, och pojkvännen, gärna undviker rubriker om kärlek inom skidlandslaget, och hon kommer fortsätta värna om sin integritet på det spåret.

– Alla får göra som de vill. Men jag tycker bara det är pinsamt när det kommer artiklar efter artiklar om ”Kärlekspar i landslaget”, om att ”Pojkvännen gör det”, eller ”De har gjort slut”, säger hon.

Linn Svahn, skidor
240315 Linn Svahn of Sweden celebrates on the podium after the Women’s Sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 15, 2024 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0474

Linn Svahn menar samtidigt att hon är tacksam över att folk respekterar hennes och partners beslut. Men hon menar att det kan ändras längre fram, om någonting förändras…

– Men vi får väl se. När han friar så kanske det inte går att dölja längre?, säger hon. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev