Efter svenska skidilskan – här är drömlösningen på vallafiaskot

Svenska landslagsåkaren Ebba Andersson och Jens Burman var tydligt irriterade efter nya vallafiaskot.
Nu kommer en drömlösning till svenska skidlandslaget.
Norges succévallare Perry Olsson öppnar för att byta landslag, enligt Sportbladet.

Det har varit skilda världar för svenska och norska skidlandslagen under Ski Tour 2020. Medan Norge har skördat stora framgångar har Sverige istället haft krismöte efter vallahaveri.

Svenska skidilskan

Efter långloppet var Jens Burman och Ebba Andersson tydligt irriterade på grund av det dåliga glidet och en spricka verkar ha uppstått mellan åkarna och vallateamet. Samtidigt hyllar norska landslagskåkarna sin svenske(!) succévallare Perry Olsson.

Ebba Andersson, skidlandslaget
200216 Ebba Andersson of Sweden after the women’s 10 km classic pursuit during the Ski Tour 2020 on February 15, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_510

Redan i våras hörde svenska skidförbundet av sig till Olsson och vallakollegan Mikael Book. Men då nobbade duon svenska skidlandslaget.
– I våras fick jag frågan, (Jonas) Peterson (förre landslagschefen) ringde. Men jag hade en anställning som löper, säger Olsson till Sportbladet.
– Jonas ringde i våras och frågade om jag var intresserad. Men vi kom inte så långt i diskussionerna för jag har kontrakt med Norge, säger Book.

Lösning på vallakaos

Nu sitter Perry Olsson på ett utgående kontrakt och öppnar dörren för att bli lösningen på svenska vallakaoset. Genom att lämna norska landslaget för Sverige.
– Mitt avtal löper till sista april. Om jag inte har ett jobb skulle jag kunna vara intresserad. Vi får se om Norge vill ha mig kvar, säger han enligt kvällstidningen.

Perry Olsson, Skidlandslaget
121123 Skidor, Världscupen premiär: Perry Olsson, vallare för Norge men är från Sverige. © Bildbyrån – 73633 – NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Svensk succévallaren Olsson jobbade för svenska skidlandslaget i slutet av 90-talet till 2003. Det blir dock svårare att locka till sig Book som har kontrakt som fortsätter efter säsongen.

LÄS MER: Krismöte(!) i skidlandslaget – efter nya jättemissen: ”Väldigt besviken”