Krismöte(!) i skidlandslaget – efter nya jättemissen: ”Väldigt besviken”

Krismöte(!) i skidlandslaget – efter nya jättemissen: ”Väldigt besviken”

Sverige vallade bort sig igen.
Efteråt var åkarna i krismöte.
– Jag var väldigt besviken, säger Ebba Andersson till Expressen.

Sverige har haft en tung säsong i skidspåren. Den så upphajpade damsidan har inte alls lyckats leverera, och på herrsidan har Sverige inte varit i närheten av topplatser.

”Inte samma förutsättningar”

Framför allt så har det, under hela säsongen, varit stor kritik från åkarna på vallarna. Flera har vittnat om att de känner att andra nationer har betydligt bättre material, och på torsdagens långlopp i norska fjällen var kritiken massiv.

200216 Ebba Andersson of Sweden after the women’s 10 km classic pursuit during the Ski Tour 2020 on February 15, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Ebba Andersson var snudd på knäckt efter sin fjärdeplats.

– Jag kan vara ärlig och säga vad jag tycker, och jag tycker inte det är jättekul att stå här och känna sig missnöjd med det jag haft under tävlingen. Det är frustrerande, just att jag inte har lika förutsättningar för att åka fort, sa hon.

I krismöte

Och efter loppet agerade man. Enligt flera medier var skidlandslaget i krismöte, där åkare och vallare fick säga sitt.

– Jag var väldigt besviken. Men har gjort en utvärdering av gårdagen och blickar nu fram mot de två avslutande tävlingarna, säger Ebba Andersson till Expressen, och till Aftonbladet menar hon att flera åkare fick säga sitt.

– Jag känner att jag har inga problem med att vara ärlig och säga vad jag har för upplevelser och vad jag tycker. Utifrån min situation så känner jag att jag har förutsättningar att säga vad jag tycker.

200209 Charlotte Kalla of Sweden competes in the women’s 10 km free technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on February 9, 2020 in Falun. Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

Vad som sades på mötet är åkarna fåordiga om, men de blickar nu framåt.

– Precis som vi försöker göra förändringar i upplägg i träning har vallarna samma inställning. Det finns inget som är så perfekt att det inte kan utvecklas, säger Charlotte Kalla, och fortsätter:

– Det är svårt att plocka ut en punkt, det är svårt för dem också att säga exakt varför det inte räckte till. Mer ett konstaterande att det var andra nationer som har lyckats bättre.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!