Ebba Årsjös avgörande livsbeslut för framtiden – efter den stora guldsuccén: ”Jag känner mig…”

Ebba Årsjö kommer från en riktig supersäsong.
Men nu har hon tagit ett avgörande beslut – för att bli ännu bättre.
– Jag känner mig faktiskt redan bättre, säger hon till SVT Sport.

Bara 22 år gammal har Ebba Årsjö vunnit det mesta som går att vinna inom parasporten. Under 2022 vann svenskan dubbla guld i Paralympics och dubbla guld i para-VM.

Årsjös storsuccé

2023 bjöd på ny storsuccé när Årsjö vann hela fyra VM-guld i den alpina åkningen. Sedan avslutade hon säsongen på allra bästa sätt genom att vinna den totala slalomcupen på världscupen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Årsjö, parasport
230129 På denna handoutbild från Svenska Parasportförbundet syns Sveriges Ebba Årsjö jubla med sina medaljer efter tävlan i Para World Cup 2023 den 29 januari 2023 januari i Espot. Foto: Oscar Olsson / Handout / Svenska Parasportförbundet / BILDBYRÅN

Nu vill Ebba Årsjö bli ännu bättre till kommande säsong och har därför tagit ett avgörande livsbeslut för karriärens bästa och som kommer att påverka hennes vardag. För första gången någonsin har svenskan anlitat en personlig tränare som ska få henne att utvecklas ännu mer.

LÄS MER: Ebba Årsjös gåshud efter mäktiga gesten från Ingemar Stenmark: ”Sjukaste som någonsin hänt i mitt liv”

”Redan starkare”

Det har redan gett effekt på så kort tid.
– Träningen har trappats upp och blivit mycket bättre och hårdare. Mer strukturerad och anpassad efter mitt ben. Det är jättekul och jag känner mig faktiskt redan lite starkare, säger hon i en intervju med SVT Sport.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Årsjö, parasport
230426 Parasportaren Ebba Årsjö under en fotografering den 26 april 2023 i Stockholm. Foto: Sven Lindwall / BILDBYRÅN / COP 330 / LW0022

Tidigare har 22-åringen mest tränat på egen hand men nu uppskattar hon att ha en annan som planerar och bestämmer träningsupplägg för henne.
– Jag slipper det här att tänka själv och planera ”vad ska jag göra nu?”. Det blir mycket samma sak. Nu blir det mycket nytt och nya övningar och man får känna på muskler som man kanske inte hade använt annars. Mycket mer brett och roligare, säger hon till tv-kanalen.

LÄS MER: Ebba Årsjös hjärtskärande bekännelse efter stora genombrottet: ”Jag har alltid varit rädd för det”

Ebba Årsjö står för hela kostnaden själv och har daglig kontakt med sin nya personliga tränare. Det var Svenska Parasportförbundet som tipsade svenskan om just den här individuella tränaren och hon uppskattar det oerhört.
– Jag skickar jättemycket videos och pratar mycket med honom, det är skönt att ha någon att bolla med, säger hon i intervjun.
– Han har en tanke med allting för att göra mig bättre och är jättenoggrann.

Hur bra kommer Ebba Årsjö att bli? Dela artikeln och säg din åsikt!