Ebba Årsjös hjärtskärande bekännelse efter stora genombrottet: ”Jag har alltid varit rädd för det”

Det har varit ett bragdartat år för fantastiska Ebba Årsjö.
Parasportaren har radat upp guldmedaljer och hyllats av de flesta.
Nu kommer 21-åringen med en hjärtskärande bekännelse efter storsuccén.

Senaste dryga året har varit oerhört omvälvande för unga Ebba Årsjö. Hon har slagit igenom fullständigt som parasportare och radat upp den ena storsuccén efter den andra.

Årsjös storsuccé

Under 2022 blev det både dubbla guld i VM och dubbla guld i Paralympics. Vid para-VM i år skulle det bli ännu bättre med otroliga fyra VM-guld från 21-åringen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Årsjö, skidor
230129 På denna handoutbild från Svenska Parasportförbundet syns Sveriges Ebba Årsjö jubla med sina medaljer efter tävlan i Para World Cup 2023 den 29 januari 2023 januari i Espot. Foto: Oscar Olsson / Handout / Svenska Parasportförbundet / BILDBYRÅN

Nyligen utsågs hon till ”Årets kvinnliga idrottare” vid Parasportgalan och det är den senaste i raden av ärofyllda utmärkelser som hon fått ta emot. Där Victoriapriset förra sommaren är det som väger allra tyngst.

LÄS MER: Ebba Årsjös gåshud efter mäktiga gesten från Ingemar Stenmark: ”Sjukaste som någonsin hänt i mitt liv”

Förebilden Ebba

Årsjö har även klivit fram som en stor förebild genom att öppet prata om och visa upp sitt skadade ben i en mycket uppmärksammad och uppskattad bild på Instagram, se den här nedanför. Ebba föddes med Klippel-Trenaunays syndrom och har en allvarlig muskelnedsättning i sitt högra ben, vilket har påverkat henne enormt under uppväxten.
– Jag borde egentligen sitta vid ett kontor eftersom benet tar så mycket skada. Det är en balansgång. Jag får ju ont, men allt som jag får ut av idrotten väger över. Än så länge är det värt det. Jag vill verkligen köra ett Paralympics till, sedan får vi se hur länge jag orkar fortsätta. Jag kör på tills kroppen säger nej. Eller ah, benet har ju sagt nej för längesen men jag kommer köra på tills det verkligen inte går längre, berättar hon för SportExpressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Årsjö, skidor
230126 På denna handoutbild från Svenska Parasportförbundet syns Sveriges Ebba Årsjö under prisutdelningen med sin guldmedalj efter damernas storslalom under Para World Cup 2023 den 26 januari 2023 januari i Espot. Foto: Oscar Olsson / Handout / Svenska Parasportförbundet / BILDBYRÅN

Vid sidan av idrottsframgångarna har hon även hittat kärleken senaste tiden. På Idrottsgalan tog hon med sin två år äldre pojkvän, som hon än så länge vill hålla anonym.

LÄS MER: Ebba Årsjö helt knäckt trots historiska segern – öppnar upp om stora orättvisan: ”Svårt att acceptera”

”Rädd för det”

Ebba Årsjö erkänner att det är rätt speciellt att nu hittat kärleken och berättar om skräcken från när hon var liten.
– Det var ju något som jag var rädd för under hela uppväxten, att jag trodde att jag aldrig skulle hitta någon som skulle älska mig för den jag var och hur jag såg ut. Men när man växer upp förstår man att det inte är så. Killarna blir ju också mognare och vuxna, säger hon i intervjun.

Uppväxten har varit tuff för Ebba och hon har också varit oerhört frustrerad över sitt svaga ben. Men i dag känner hon helt annorlunda och ser på sin situation med stolthet.
– Jag älskar mitt ben. Jag vill inte ha något annat än det, för det benet har gjort mig till den jag är. Sedan är det ändå så att en av tre dagar är jag skitarg på mitt ben och hatar det. Jag har sådana dagar också, för det är fortfarande jättejobbigt när det gör ont eller när det är soligt och varmt ute. Jag måste ha mig en medicinsk kompressionsstrumpa när jag är ute. Den är jättetajt och det blir väldigt varmt då, vilket är skitjobbigt. Men även om jag har jobbiga dagar älskar jag fortfarande mitt ben, säger hon till kvällstidningen.

Nu hjälps vi åt och stöttar Ebba Årsjö. Dela artikeln och hylla en fantastisk idrottare!