Ebba Årsjös gåshud efter mäktiga gesten från Ingemar Stenmark: ”Sjukaste som någonsin hänt i mitt liv”

Ebba Årsjö har haft ett makalöst år bakom sig.
Och något av det allra största hon fått uppleva var en mäktig gest från självaste Ingemar Stenmark.
– Det var helt otroligt! Det är nog topp-2 det sjukaste som någonsin hänt i mitt liv, säger 22-åringen i en intervju med Sportbibeln.

Senaste året har varit oerhört speciellt för den 22-åriga paraidrottaren Ebba Årsjö. Svenskan har överträffat alla förväntningar och gjort storsuccé inom alpint flera gånger om och vunnit sammanlagt 8 guldmedaljer inom loppet av 12 månader.

Årsjös guldregn

Allt tog fart i början av 2022 när Årsjö, som föddes med Klippel-Trénaunays syndrom, tog dubbla guld i para-VM och kort senare även dubbla guld i Paralympics. Hon följde sedan upp det och höjde ribban ännu mer med hela fyra guld under para-VM 2023 nyligen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Årsjö, skidor
220714 Pristagaren Ebba Årsjö under prisutdelningen av Victoriapriset den 14 juli 2022 i Borgholm. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170 / SM0167

Tack vare guldregnet senaste året har helt nya dörrar öppnats för Ebba Årsjö, som numera kan livnära sig på sin sport. Hon har varit nominerad på Idrottsgalan, fått dela ut pris på Tidernas hockeygala och förra sommaren belönades svenskan stort när hon fick ta emot ärofyllda Victoriapriset från kronprinsessan Victoria.

LÄS MER: Ebba Årsjös underbara kärleksbesked efter storsuccén – visar upp nya pojkvännen: ”Han försöker vara anonym”

Stenmarks gest

Och om inte det var nog så fick den allra finaste hälsningen i samband med priset, från de två alpina kungligheterna Ingemar Stenmark och Pernilla Wiberg.
– Grattis Ebba, till Victoriapriset! Här sitter två som också har fått det. Det är längesen, men det är ett fint pris. Ebba, du är otroligt duktig på att åka skidor, sa Pillan i videohälsningen.
– Jag har sett dig åka och det är väldigt imponerande, sa ”Stenis”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, skidor
190212 Former skier Ingemar Stenmark of Sweden poses for a portrait at a press event for a legends race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87862

Årsjö blev fullständigt chockad av legendarernas fina gest och får än i dag gåshud av hälsningen.
– Det var helt otroligt! Det är nog topp-2 det sjukaste som någonsin hänt i mitt liv. Att Stenmark och ”Pillan” satt där och skålade för mig var riktigt häftigt, säger Ebba i en intervju med Sportbibeln mer erkänner att hon inte träffat den store Stenmark sedan dess.
– Nä, jag har inte träffat honom faktiskt. Jag hörde att han var på Idrottsgalan men jag såg honom aldrig.

Har Ingemar Stenmark varit en förebild för dig?
– Nä, han har aldrig riktigt varit en förebild för mig så, det var för långt före min tid. Självklart är han en av de allra största men jag hade andra förebilder när jag växte upp.

LÄS MER: Ebba Årsjös ärliga ord om nobben på Idrottsgalan – och fina stödet till Armand Duplantis: ”Det var konstigt”

Farväl Salming

Vid sidan av alpina hjältarna Stenmark och Wiberg så var det stort för Årsjö att få träffa och umgås med blivande kungaparet under festligheterna i Borgholm.
– Victoria och Daniel var så härliga. Det kändes som att sitta ned och prata med någon kompis föräldrar, typ. De frågade mig om skidor och att de själva gillade att åka skidor, de var väldigt avslappnade att bara sitta och prata med. Det trodde man inte, erkänner Ebba i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Årsjö, Prins Danile, kronprinsessan Victoria
220714 Prins Daniel, pristagaren Ebba Årsjö och kronprinsessan Victoria under prisutdelningen av Victoriapriset den 14 juli 2022 i Borgholm. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170 / SM0167

Desto starkare känslor var det i slutet av 2022 när unga svenskan blev inbjuden till Tidernas hockeygala för att dela ut pris tillsammans med Anja Pärson. Under galan i Avicii arena utsågs svensk hockeys främsta spelare genom tiderna och stort fokus riktades mot ALS-sjuke Börje Salming som var på plats för att ta emot folkets jubel och ta farväl innan hans bortgång kort senare.
– Det var väldigt känslosamt. Jag är själv inget stort hockeyfan så för mig betydde inte galan så där värst mycket. Men det märktes att alla andra var så känslosamma och då blev man också berörd av det. Det var fint för Börje, berättar 22-åringen för Sportbibeln.

Vad tycker du om Ebba Årsjös stora succéår? Dela artikeln för att hylla henne!

LÄS MER: Ingemar Stenmark får fina hedersuppdraget – efter vännen Börje Salmings bortgång: ”En självklarhet”