Ebba Årsjös underbara kärleksbesked efter storsuccén – visar upp nya pojkvännen: "Han försöker vara anonym"

Ebba Årsjös underbara kärleksbesked efter storsuccén – visar upp nya pojkvännen: ”Han försöker vara anonym”

Ebba Årsjö har gjort otrolig succé senaste året.
På Idrottsgalan nyligen visade hon även upp nya kärleken.
– Han försöker hålla sig ganska anonym än så länge, säger hon i en intervju med Sportbibeln.

Senaste året har varit helt makalöst för unga Ebba Årsjö. På drygt 12 månader har 22-åringen vunnit så mycket som sex guld i para-VM och 2 guld i paralympics.

Årsjös succé

Alpina skidåkaren föddes med Klippel-Trénaunays syndrom, vilket innebär att hennes högra ben inte har kunnat bilda muskler lika bra som det vänstra benet. Därför har hon fått kämpa hårt för framgången och nu börjar allt slit verkligen betala av sig i guldmedaljer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Årsjö, skidor
230126 På denna handoutbild från Svenska Parasportförbundet poserar Sveriges Ebba Årsjö med sin guldmedalj efter damernas storslalom under Para World Cup 2023 den 26 januari 2023 januari i Espot. Foto: Oscar Olsson / Handout / Svenska Parasportförbundet / BILDBYRÅN

När Ebba växte upp var hennes förebilder namn som Frida Hansdotter, Jens Byggmark, André Myhrer och Lindsey Vonn. Men nu har hon själv blivit en förebild och inspiration för unga skidåkare, mycket tack vare att hon själv är så öppen med sina svårigheter.
– Det är något som driver mig väldigt mycket. Det är så mycket större än att bara åka nedför en backe. Att få se och höra från folk som hör av sig till mig och skickar bilder på sig själva. Det känns otroligt bra. Jag hade ingen att se upp till på det sättet. Och om jag kan vara den personen för andra så är det bara bra, säger Årsjö i en intervju med Sportbibeln.

Känner du någon press av att vara förebild?
– Nä, gud nej. Det är bara ett extra stort plus för mig, svarar hon.

LÄS MER: Ebba Årsjös första ord efter guldregnet i VM – berättar nu sanningen om Stenmark-tricket: ”Jag klarade det”

Nya kärleken

Med den stora succén senaste året har Ebba Årsjös liv förändrats helt. I takt med framgångarna inom parasporten och utmärkelsen Victoriapriset så har svenskans varumärke växt oerhört.
– Livet har vänts upp och ned. Både idrottsmässigt och personligt, jag har börjat jobba med Instagram och agenter. Jag kan leva på det här nu. Och det är jag jättetacksam för, att kunna satsa helhjärtat på idrotten, berättar hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Årsjö, skidor
230116 Ebba Årsjö med sällskap under Idrottsgalan den 16 januari 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JL0334

Hur är det med alla uppståndelse och mediaframträdanden?
– Jag har börjat vänja mig, det är kul. Jag tänker att det inte är för mig egentligen. Det är dels för mig själv men jag kan också göra något bra genom att tacka ja till grejer.

LÄS MER: Anna Jönsson Haags tokhyllning till Frida Karlsson – ärliga orden om svenskan: ”Det imponerar på mig”

Nyligen på Idrottsgalan dök Ebba Årsjö även upp med nya kärleken. Båda två fångades på bild men 22-åringen är fåordig om den hittills korta relationen med nya pojkvännen.
– Han försöker hålla sig ganska anonym än så länge. Men han tycker bara att det är kul med allt. Det är bara några månader gammalt faktiskt, säger hon men vill inte avslöja något namn än.
– Vi har inte pratat om det så mycket.

Vad tycker du om Ebba Årsjös stora succé? Dela artikeln för att hylla svenskan!