Ebba Anderssons oväntade men underbara utspel – om Therese Johaug: ”Jag ska vara ärlig med det…”

Ebba Andersson har redan en medalj i VM.
Nu kommer ett oväntat utspel – om Therese Johaug:
– Jag ska vara ärlig och säga det.

Ebba Andersson har under flera säsonger i rad varit med i den absoluta världseliten, men har under den här säsongen ändå fått lite av ett genombrott. Hon har nu verkligen cementerat sin plats som en av världens bästa längdåkare, och hon har dessutom hunnit med att vinna karriärens allra första tävling, då hon vann den sista distansen under Tour de Ski.

Medalj direkt

Hon gick in till VM som en given medaljkandidat på samtliga tre individuella distanser som hon kommer köra, och inför mästerskapet så lyfte faktiskt självaste Therese Johaug fram svenskan som hennes största konkurrent. Andersson visade också att det fanns skäl till det under hennes första lopp det här VM:et, som var skiathlonen.

210228 Bronze medalist Ebba Andersson of Sweden poses for a portrait at the Medal ceremony for the women’s cross-country skiing skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 28, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Halvvägs in i loppet så var faktiskt Andersson helt jämn med Therese Johaug, och in till skidbytet så var de bredvid varandra. Men svenskan misslyckades med ett snabbt byte, och då kunde Therese Johaug skapa sig en lucka som hon sedan aldrig släppte.

Utspelet om Johaug

Andersson fick i stället göra upp mot Frida Karlsson om övriga medaljer, och till sist så blev det ett brons för henne, samtidigt som Karlsson knep andraplatsen. Och det var ett lopp som betydde mycket för Andersson, som nu känner sig stark inför fortsättningen.

210227 Therese Johaug of Norway celebrate as she crosses the finish line in the Women’s Cross Country Skiing Skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 27, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Nu kommer nämligen Andersson med ett utspel inför tisdagens 10 kilometer fristil.

– Jag ska vara ärlig och säga att var det inga problem för mig att hänga med Therese under första halvan, säger Ebba Andersson om skiathlonen, och fortsätter:

– Och det var en ny upplevelseför mig. Annars brukar man ju få slita ihjäl sig för att ens orka hänga på Therese.

LÄS MER: Så toksågas nu Norge – efter svenska VM-krossen: ”Chanslösa – ett fiasko!”

Få våra nyhetsbrev!