Ebba Anderssons ärliga ord om relationen med Gustaf – så är hon som sambo: ”Det kan hända att…”

Ebba Anderssons ärliga ord om relationen med Gustaf – så är hon som sambo: ”Det kan hända att…”

De har visserligen varsin lägenhet.
Men till mesta dels är Ebba Andersson sambo med Gustaf Berglund.
Nu avslöjar hon hur en helt vanlig dag ser ut för skidparet.

Ebba Andersson fick ett gigantiskt genombrott förra vintern. När VM avgjordes så var det för första gången på länge utan Therese Johaug med i startfältet, och det kanske just Ebba Andersson var absolut gladast över.

Ärliga orden om relationen

Stjärnan blev den stora medaljdrottningen i mästerskapet, och efter förra säsongen går det inte att sammanfatta det hela på något annat sätt att hon är världens bästa skidåkare. Även vid sidan av skidåkningen tycks Ebba Andersson ha prickat rätt. Sedan något år tillbaka är Andersson i en kärleksrelation med en annan skidåkare, Gustaf Berglund, och i dag lever paret i stort sett som sambos.

Ebba Andersson, skidor
230304 Ebba Andersson of Sweden poses for a portrait with her two gold and two bronze medals for 30 km Classic Technique (gold), Skiathlon (gold), 10 km Free Technique (bronze) and 4 x 5km Relay (bronze) after the Medal ceremony for Cross Country Skiing during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2023 in Kranjska Gora. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0534

De bägge bor i Östersund, men har visserligen varsin lägenhet. Det blir dock en hel del tid tillsammans ändå.

– Vi har varsin lägenhet, men när vi båda är i stan så bor vi tillsammans och har vår gemensamma punkt. Så man kan absolut säga att vi är sambos, säger hon till Östersunds-Posten.

LÄS MER: Ebba Andersson bryter nu tystnaden efter svenska jättekaoset – avslöjar hemligheten: ”Det jag vet är…”

“En assistent”

I ett längre reportage med tidningen går Ebba Andersson igenom hur en helt vanlig dag ser ut i skidstjärnans liv, och hon erkänner då att hon är morgonpigg. Åtminstone morgonpiggare än pojkvännen, som även han tränar två pass om dagen för att bli så bra som möjligt.

– Min pojkvän är inte lika morgonpigg som jag, så ganska ofta händer det att jag redan har dukat upp frukosten innan han har vaknat. Sedan drar jag upp honom och säger: ”nu måste du upp om du ska hinna ut på träning!”, säger Andersson till ÖP, och fortsätter:

– Sedan äter vi frukost, gör oss redo för träning och efter det är det dags för träningspass nummer ett för dagen.

Ebba Andersson, skidor
230304 Ebba Andersson of Sweden celebrates after Women’s Cross Country Skiing 30 km Classic Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0533

Ebba Andersson tränar ett hårt pass på förmiddagen, innan vila väntar. På eftermiddagen är det sen dags för ett nytt pass, ofta lite lättare, och sen är det dags för middag. Även denna gång är det Ebba Andersson som drar i spakarna.

– Sedan kan det hända att jag har Gustaf som assistent ibland, men jag gillar att vara i köket och håller mig gärna där. Kanske allra helst på egen hand, avslöjar hon.

LÄS MER: VM-guldhjälten Ebba Anderssons tydliga mål för vintern – ger nu beskedet som alla undrar över: ”Det vill jag”