Ebba Andersson bryter nu tystnaden efter svenska jättekaoset – avslöjar hemligheten: "Det jag vet är..."

Ebba Andersson bryter nu tystnaden efter svenska jättekaoset – avslöjar hemligheten: ”Det jag vet är…”

Plötsligt uppstod ett jättekaos i svenska skidlandslaget.
Men ingen ville berätta vad som egentligen hänt.
Nu träder VM-guldhjälten Ebba Andersson fram och bryter tystnaden.

Det var för en månad sedan som svenska skidlandslaget samlades för ett träningsläger i Torsby. Men efter bara några dagar tvingades man ta ett chockartat beslut och avbryta hela landslagssamlingen.

Ebba erkänner

Plötsligt hade nämligen sex åkare blivit sjuka samma morgon och ett jättekaos utbröt. Alla fick åka hem men svenska landslagsledningen vägrade att avslöja vilka längdskidåkare som faktiskt blivit sjuka.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
230905 Ebba Andersson under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 5 September, 2023 i Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0140

Nu träder landslagsstjärnan Ebba Andersson fram och bryter tystnaden genom att erkänna att hon var en av de sex åkarna som blev sjuka i Torsby.
– Man har insett att det är en del av elitidrotten att det kan dyka upp saker, så man får försöka hantera det så bra som man kan och jobba vidare utifrån det, säger Ebba i en intervju med SVT.

LÄS MER: Svensken pekar nu ut detaljen om Therese Johaug – som är rena mardrömmen för Ebba Andersson och Frida Karlsson

Anderssons mål

Andersson vet dock inte varför svenska skidlandslaget har hållit det som en hemlighet vilka som blev sjuka. Men det är inte det enda bakslaget hon varit med om den här sommaren, utan hon har även drabbats av en infektion i magen.
– Det är fortsatt lite oklart exakt vad det var. Det jag vet är att det var någon form av infektion kopplat till regioner i magen. Det påverkade mig ganska stort under en period. Men så fort det var bra så var det som att det försvann lika fort som det dykt upp, säger hon till tv-kanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
230304 Ebba Andersson of Sweden celebrates after Women’s Cross Country Skiing 30 km Classic Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0533

Svenske VM-drottningen som vann dubbla guldmedaljer i Planica blickar nu framåt mot den kommande säsongen och målsättningen är tydlig. När en mästerskapsfri säsong väntar ställer hon in siktet på den klassiska Tour de Ski, som hon tvingades avstå på grund av covid-19 senast.
– Jag känner att den totala världscupen får bli ett mål under tidens gång, men nu är mitt stora mål Tour de Ski. Jag har varit trea en gång och två en gång, men aldrig vunnit. Det hade varit stort att bli den tredje svenska tjejen att ta hem touren, säger hon i intervjun.
– Det gör att det triggar mig lite extra och motiverar mig att ha det som uttalat mål.

Hur tror du att det går för Ebba Andersson i vinter? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: VM-guldhjälten Ebba Anderssons tydliga mål för vintern – ger nu beskedet som alla undrar över: ”Det vill jag”