Svensken pekar nu ut detaljen om Therese Johaug – som är rena mardrömmen för Ebba Andersson och Frida Karlsson

Therese Johaug har öppnat dörren för en sensationell comeback.
Nu pekar en svensk ut en detalj – som borde få svenska stjärnor att darra.
– Det kan bli kronan på verket, säger Torbjörn Nordvall.

Therese Johaug avslutade karriären förra året efter att ha fullständigt slaktat allt motstånd i OS. Ett individuellt OS-guld var det enda som Johaug sakande från sin makalösa karriär som längdskidåkare, och i sitt allra sista stora mästerskap vann hon tre stycken.

Öppnat för comeback

Johaug har sedan dess blivit mamma åt en dotter, Kristine, och i det första mästerskapet utan Johaug så blev det total svensksuccé, med Ebba Andersson som den stora VM-drottningen. Men i veckan kom chockbeskedet: I en ny intervju med NRK öppnade Johaug för comeback, då hon erkände att hon har börjat träna ordentligt igen. Siktet tycks inställt på skid-VM i Trondheim 2025.

Therese Johaug, skidor
190223 Therese Johaug of Norway celebrates at the medal ceremony for women’s cross country skiing skiathlon during the FIS Nordic World Ski Championships on February 23, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170294

Ännu är ingenting klarlagt eller säkert, men en som oavsett vad inte är förvånad är Torbjörn Nordvall. Svensken har tidigare varit presschef för det svenska landslaget, och är numera presskontakt för flera svenska längdåkare. Han är även krönikör för norska Nettavisen, och redan i juli skrev han där om hur han tror att en comeback för Johaug lurar runt hörnet.

– Det är för att Therese har en otrolig energi, kämparvilja och skidglädje. Det har hon uttryckt flera gånger, säger han till Nettavisen.

LÄS MER: VM-guldhjälten Ebba Anderssons tydliga mål för vintern – ger nu beskedet som alla undrar över: ”Det vill jag”

Pekar ut detaljen

Torbjörn Nordvall tror att det är logiskt att satsningen blir på just Trondheim-VM 2025, med tanke på var Johaug faktiskt kommer ifrån.

– Att få göra det sista som toppidrottare i Trondheim, inte långt från där hon är, det tror jag är något som hon önskar att få uppleva i sin karriär, säger han.

Frida Karlsson, skid-VM
230302 Ebba Andersson and Frida Karlsson of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 4 x 5km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0530

Torbjörn Nordvall utfärdar dessutom en varning till svenska stjärnor såsom Frida Karlsson och Ebba Andersson. Johaug har haft uppehåll tidigare under sin karriär, och det slutade med total dominans när hon var tillbaka.

– Då hon kom tillbaka var hon ju bättre än hon någonsin varit tidigare. Det var otroligt hur bra hon var. Jag tror Therese tänker, om hon är frisk och motiverad, att VM i Trondheim hade varit kronan på verket. Inte bara för henne, utan för hela skid-Norge, säger han.

LÄS MER: Ebba Andersson och Jonna Sundlings ärliga bekännelse om comeback för Therese Johaug: ”Inte förvånad”