Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Domen är här: Så länge stängs Therese Johaug av

Domen som alla har väntat på är här. Norska skidstjärnan Therese Johaug stängs av i två månader efter att ha åkt fast för doping, det bekräftar Antidoping Norge i dagens besked.
– Anledningen är att åtalsnämnden har uppfattningen att idrottaren inte anses ha handlat utan skuld. Avstängningen innebär att utövaren inte kan delta i tävlingar och organiserad träning, säger åtalsnämndens ordförande Anstein Gjengedal i ett pressmeddelande.

Johaug testades positivt för den anabola steroiden clostebol i samband med att ha använt salvan Trofodermin under ett landslagsläger i Italien. Norska landslagsläkaren Fredrik S Bendiksen, som var ansvarig för att köpa in den otillåtna salvan, tog på sig hela skulden och valde att avgå när dopingfallet blev offentligt. För Johaug har det varit en lång väntan på den kommande domen.

Norska Antidoping meddelar nu att de är färdiga med den inledande undersökningen och att alla dokument skickats iväg till åtalsnämnden som ska komma med en slutlig dom. Den slutliga domen väntas komma senast den 18 december och fram till dess är norska skidstjärnan helt avstängd från alla tävlingar. Det handlar om två månaders avstängning till en början, innan ett nytt beslut tas i december. Åtalsnämnden inleder även ett ärende mot landslagsläkaren Fredrik S Bendiksen.

Therese Johaug missar därmed världscuppremiären.

LÄS MER: Löjligt enkla lösningen som kunde räddat Johaug från dopingdomen.

theresejohaugenklalosningen

Gilla Skidbibeln om du också älskar skidsport.

 

Läs mer om...