Löjligt enkla lösningen som kunde räddat Johaug från dopingdomen

Therese Johaug är uthängd i hela världen som en dopad fuskare. Senaste veckan har allt kretsat kring salvan som hon tog mot sina solbrända läppar. Men nu kommer norska TV2 med lösningen som kunde ha förändrat allt.

Det var under ett landslagsläger i Livigno, Italien, som norska landslagsläkaren Fredrik S. Bendiksen köpte salvan Trofodermin, som innehöll det otillåtna medlet clostebol. Bendiksen hade lätt kunnat undvika salvan som innehöll anabola steroider, om han bara tagit en längre promenad.

För norrmannen gick till det närmaste apoteket i den italienska orten för att köpa salvan, bara 450 meter bort låg nästa apotek som hade varit ett bra mycket bättre alternativ. Enligt norska TV2 säljer det apoteket, Pedrini Dott, receptbelagda mediciner som en norsk läkare enkelt hade kunnat plocka ut med ett recept och som inte innehåller otillåtna medel.

Istället fick Johaugs såriga läppar räddas med icke-receptbelagd medicin och det gick som det gick. Tänk vad 450 meter längre promenad hade kunnat förändra allt.

LÄS MER: Efter avslöjandet: Therese Johaug riskerar jättestraff.

theresejohaugenklalosningen

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.