Därför nobbas Stina Nilsson helt i VM – landslaget avslöjar sanningen om beslutet att kalla in en annan

Elvira Öberg är fortsatt sjuk och oron växer i VM.
Men Stina Nilsson nobbas ändå helt och istället kallas Johanna Skottheim in.
Svenska landslaget avslöjar sanningen bakom beslutet att nobba Stina helt.

Svenska storstjärnan Elvira Öberg blev sjuk i helgen och missade jaktstarten. Därefter har hon missat både onsdagens distanslopp och även torsdagens singelmixedstafett samtidigt som oron fortsätter att växa för lillasyster Öberg.

Nobbar Stina

Därför har svenska landslaget tagit beslutet att kalla in Johanna Skottheim som reserv. Hon har nu flugits in till skidskytte-VM i tyska Oberhof.
– Vi har bestämt oss för att skicka hit Johanna Skottheim som reserv så vi har inte några problem inför stafetten. Men sedan får vi avvakta hur det blir med Elvira Öberg, berättar landslagstränaren Johannes Lukas för Radiosporten och förklarar ytterligare läget kring Öberg:
– Hon har inte börjat med träningen än. Hon tar promenader och har fortfarande ont i halsen. Hon är inte helt hundra frisk än.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Det pratades länge om att Stina Nilsson skulle få chansen att kallas in som reserv till VM. Men hon blir nu förbisedd av landslagsledningen som har valt att ringa in en annan åkare hemifrån Sverige i stället.
– Johanna känner sig bra och har gjort ett bra intervallpass. Hon har gjort många fina stafetter för oss förut, vi känner att hon är i bra slag inför stafetten. Det är en bra reserv för VM, säger Lukas i intervjun.

LÄS MER: Sebastian Samuelssons öppenhjärtiga bekännelse om ärkerivalen Johannes Thingnes Bö: ”Folk tror att vi…”

Nilsson saknas

Förbundskaptenen motiverar beslutet att inte välja Nilsson och avslöjar att den verkliga anledningen till att svenskan nobbas i VM.
– Vi har haft många sjukdomar hemma i Sverige. Stina känner sig tyvärr inte helt hundra och har blivit lite sjuk. Vi har känt de sista dagarna att det inte har stämt helt hundra där så därför har vi inte skickat hit henne och jag tycker att det har varit helt rätt val. Nu har vi bestämt oss för Johanna och jag tycker att det är en väldigt bra lösning, erkänner han för radiokanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Stina Nilsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Stina Nilsson saknas även när den svenska truppen till IBU-cupen, nivån under världscupen, offentliggjordes på torsdagen. Vilket ger ytterligare en förklaring till varför det inte blev någon VM-medverkan för 29-åringen.

LÄS MER: Duon Björn Ferry och Ola Bränholm sågas mitt under skidskytte-VM – hård kritik mot SVT: ”Meningslös”

Med i den blågula truppen till IBU-cupen som ska ha säsongsfinal i Canmore, Kanada, finns även Johanna Skottheim och succéåkaren Tilda Johansson, som just nu leder totalcupen imponerande nog. Sverige åker över till Nordamerika 19 februari och det första loppet väntar 23 februari.

Stina Nilsson verkar för närvarande befinna sig i Sälen för att återhämta sig, se bilden här nedanför.

Vad tycker du om att Stina Nilsson nobbades till VM? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: