Sebastian Samuelssons öppenhjärtiga bekännelse om ärkerivalen Johannes Thingnes Bö: ”Folk tror att vi…”

Sebastian Samuelson och Johannes Thingnes Bö är stora rivaler.
Nu öppnar svenske VM-hjälten upp om deras relation till varandra.
– Folk tror att vi hatar varandra, säger ”Sebbe” till SportExpressen.

Norske giganten Johannes Thingnes Bö har fullständigt dominerat under årets skidskyttesäsong. I världscupen har 29-åringen haft stor lekstuga med världseliten och på VM i Oberhof har det varit en enorm maktdemonstration från norrmannen.

Sebbes brons

Thingnes Bö har redan vunnit tre individuella VM-guld på tre försök och ser ut att vinna ännu fler. En annan som har haft en betydligt tuffare säsong är Sebastian Samuelsson som inför VM inte lyckats mäkta med en enda pallplats i världscupen den här säsongen.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
230215 Sebastian Samuelsson of Sweden with his bronze medal in Men’s 20 km Individual Competition at a medal ceremony during the IBU Biathlon World Championships on February 15, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0551

Det blev också mardrömsstart för ”Sebbe” som misslyckades grovt i VM-premiären och sprintloppet. Men därefter har svenskhoppet tagit stor revansch och höjt sig rejält genom att plocka två raka individuella VM-brons.

Rivaliteten

Vid sidan av spåret och skjutvallen har både Samuelsson och Thingnes Bö skickat en hel del gliringar och passningar till varandra. Därför har många utomstående fått förutfattade meningar om de två ärkerivalerna från Sverige och Norge.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
230215 Silver medalist Sturla Holm Lægreid of Norway, gold medalist Johannes Thingnes Bø of Norway and bronze medalist Sebastian Samuelsson of Sweden pose for a photo at the medal ceremony for Men’s 20 km Individual Competition during the IBU Biathlon World Championships on February 15, 2023 in Oberhof. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0551

Men nu öppnar Sebastian Samuelsson upp om det stora missförståndet och avslöjar sanningen om relationen till Johannes Thingnes Bö.
– Jag tror att många har bilden av att jag och Johannes Thingnes Bö, och även Tarjei Bö, hatar varandra. Att vi snackar skit om varandra. Folk tror att norrmännen tycker att jag är skitdryg och tvärtom. Men det är verkligen inte så, erkänner svensken för SportExpressen.

Hyllar Norge

I själva verket handlar det om ett spel mellan rivalerna, som båda två är fullt med på.
– Det är en jargong i media som vi tycker är väldigt rolig. De första som gratulerar mig efter sådana här lopp, det är norrmännen, avslöjar Samuelsson och pratar om de två bronsloppen i intervjun.

När Samuelsson fick enorma problem i VM-premiären och sköt bort Sveriges medaljchanser i mixedstafetten så kom norrmännen fram direkt.
– De var först med att krama om mig, det är den relationen vi har. Folk måste kunna ta det som de läser i media med en liten nypa salt, säger han till kvällstidningen. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Vad tycker du om rivaliteten mellan Sebastian Samuelsson och Johannes Thingnes Bö? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Kungaparets klockrena hälsning till VM-guldhjälten Hanna Öberg – med en favorit i repris: ”Än en gång”

LÄS MER: Hanna Öbergs tydliga passning till Norge – sticker ut hakan efter svenska jättesuccén: ”Jag hoppas bara att…”