Chockbeskedet: 18-åriga stortalangen är död – skidvärlden i sorg: ”En tragedi”

Skidvärlden har förlorat en stor talang.
Österrike sörjer nu 18-åriga Johanna Bassani som tragiskt gått bort.
”Det är med djup sorg vi har mottagit nyheten att unga Johanna Bassani är död”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Hon var ett stort framtidsnamn inom nordisk kombination och hade fina meriter från både ungdoms-OS och junior-VM. Men nu meddelar österrikiska skidförbundet att Johanna Bassani har gått bort.

Skidtalangen död

Österrikiskan blev bara 18 år gammal.
”Det var med stor förtvivlan och djup sorg som det österrikiska skidförbundet mottog nyheten att unga idrottskvinnan Johanna Bassani är död”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Johanna Bassani, skidor
Johanna Bassani. FOTO: Twitter.

Nu sörjer Österrike och skidvärlden unga Johanna Bassanis bortgång.
”Hon tillhörde landslagstruppen och var en av de största talangerna inom sporten. Skidfamiljen, och framför allt damernas landslag i nordisk kombination, har förlorat en varm och populär lagkamrat. Vi är tacksamma för allt som hon har gett till sporten”, fortsätter förbundets pressmeddelande.
”En tragedi. Kombinationsåkaren död, endast 18 år gammal”, skriver landets största nyhetstidning Kronen Zeitung om dödsfallet.

Blev 18 år gammal

Precis som Bassani var hela sporten nordisk kombination på väg mot sitt stora genombrott i skidvärlden. Den unika sporten, där man tävlar i både längdskidor och backhoppning, var länge bara till för manliga åkare.

Johanna Bassani, skidor
Johanna Bassani. FOTO: Twitter.

Men sommaren 2018 kom det historiska beslutet att damerna för första gången någonsin skulle få tävla i nordisk kombination under skid-VM 2021. Bassanis stora dröm var att tävla i skid-VM och satsade hårt mot säsongen 2021.

En satsning som blev alldeles för hård för unga österrikiskan som misstänks ha tagit sitt eget liv, rapporterar flera österrikiska medier. Johanna Bassani blev 18 år gammal.

https://twitter.com/planetski/status/1259096344054116353

LÄS MER: Skidlegendaren Torgny Mogrens jättekritik – efter Stina Nilssons beslut: ”Det är konstigt”