Charlotte Kalla avslöjar nu hemliga projektet – efter ett års tystnad: ”En stor stolthet”

Hon laddar för ännu en skidsäsong.
Men nu avslöjar Charlotte Kalla hemligheten.
33-åringen gör precis som Börje Salming och Björn Borg genom att lansera sitt alldeles egna företag.

Med 3 OS-guld, 6 OS-silver, 3 VM-guld, 6 VM-silver, 4 VM-brons och hela 35 SM-guld är Charlotte Kalla en av våra främsta skidåkare genom tiderna. Men 33 år gammal börjar hon blicka mot slutet av karriären.

Kallas hemlighet

Just nu förbereder hon för en ny skidsäsong som ska krönas med skid-VM 2021 i Oberstdorf. Det kan möjligen vara hennes absolut sista säsong vi snart går in i.

Charlotte Kalla, skidor
200214 Charlotte Kalla of Sweden is being interviewed during a press meeting ahead of the Ski Tour 2020 on February 14, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_506

Samtidigt har svenskan börjat förbereda sig för livet efter skidkarriären. Mitt under försäsongen avslöjar hon nu en hemlighet som hon hållit tyst om i ett års tid.

Kalla avslöjar nämligen sitt hemliga projekt som hon kommer att lansera under nästa vecka. Precis som idrottsikonerna Börje Salming och Björn Borg kommer skidhjälten att sätta sitt eget på produkter och starta upp sitt alldeles egna märke.

”Stor stolthet”

Först ur blir en hudvårdsserie som kommer att heta ”Kalla”.
– Jag känner en stor stolthet över att det står mitt namn på produkterna, säger Charlotte Kalla som och berättar att just hudvårdsprodukter är något hon själv nyttjar mycket, säger hon till SportExpressen.

Charlotte Kalla, skidor
200921 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 21 september 2020 i Sollefteå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0005

Under karriären har skidstjärnan fått drösvis med erbjudanden om samarbeten. Men först nu känner hon sig mogen att välja vad hon vill göra med sitt eget varumärke.
– Det är lättare i dag, med den resa som jag har gjort. Det var svårare i början när jag inte hade kommit så långt i min karriär. Jag slog igenom så himla tidigt, jag hade precis slutat gymnasiet. Då vet man knappt vem man är eller vad man vill. Man har levt rätt skyddat fram till dess och har inte behövt göra så många val, säger hon till kvällstidningen.

33-åringen erkänner att den nya satsningen är ett första steg i vad hon vill göra från och med den dagen hon väljer att lägga pjäxorna på hyllan och lämna skidspåren för gott.
– Ambitionen har alltid varit att tänka långsiktigt och det har blivit tydligare med åren vad jag vill stå för. Jag skulle tycka det var jättekul den dagen jag känner mig färdig med skidorna att kunna lägga ännu mer tid på samarbeten. Just nu är det väldigt sparsamt hur jag har möjlighet att engagera mig, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Stina Nilsson berättar nu om hatet – efter otäcka bilden på Instagram: ”Skrev att jag är sjuk i huvudet”

Få våra nyhetsbrev!