Stina Nilsson berättar nu om hatet – efter otäcka bilden på Instagram: ”Skrev att jag är sjuk i huvudet”

Stina Nilsson berättar nu om hatet – efter otäcka bilden på Instagram: ”Skrev att jag är sjuk i huvudet”

Stina Nilsson stötte på en björn – och skojade till det på Instagram.
Då haglade det in hatkommentarer.
– Det går inte att skämta. Det har jag förstått, säger Nilsson till Expressen.

Det var i våras som Stina Nilsson släppte jättebomben att hon överger längdskidorna, sporten som hon länge varit en av världens största stjärnor i. Ny satsning sker i stället på skidskytte, och förhoppningarna inför kommande säsong är stora.

Skojade till det

Nilssons beslut har lett till mängder av reaktioner och åsikter. Nilsson är en av vinteridrottens allra största, vilket verkligen märks på hennes Instagram-konto, där hon har över 140 000 följare.

Stina Nilsson
200422 Stina Nilsson under en träning i skidskytte den 22 April 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson

Men ibland kan det även slå fel. Nilsson berättar nu om den gång hon skojade om att skjuta en björn – och ilskna kommentarer strömmade in.

”Jag såg en björn i dag!! Hur sjukt?? Och nej, jag hade tyvärr inte min lilla bössa med mig. Hade nog ändå inte träffat, hehehe”, skrev hon.

Berättar om ilskan

Alla förstod inte det skämtsamma i Nilssons text.

– Det landade inte så bra. Jag skämtade så klart om att jag inte hade geväret med mig och det var synd, men att jag hade nog ändå inte hade träffat, säger hon till Expressen, och fortsätter:

– Men det förstod inte alla. Folk skrev saker som: ”är du sjuk i huvudet?” ”vill du skjuta en björn det första du gör?”. Efter den bilden, eller snarare efter det kommentarerna har jag tänkt till mer.

Stina Nilsson, skidskytte
200407 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Stina Nilsson på en träning i skidskytte den 7 april 2020 i Östersund. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Stina Nilsson menar att hon försöker ha en så skämtsam inställning som bara möjligt på sociala medier.

– Jag försöker undvika att skapa någon slags diskussion. Det går liksom inte att göra alla till lags, det vet jag. Jag har kommit fram till att den tonen jag har på Instagram, den ska vara humoristisk och lättsam.

LÄS MER: Sebastian Samuelssons stora ilska mot regeringen – rasar efter beslutet: ”Tar inte idrotten på allvar”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!