Sebastian Samuelssons stora ilska mot regeringen – rasar efter beslutet: ”Tar inte idrotten på allvar”

Östersund snuvas på världscuptävlingar i skidskytte.
Då rasar Sebastian Samuelsson – mot regeringen.
– Det är tydligt att man inte tar idrotten på allvar, säger Samuelsson till SVT.

Kritiken mot regeringens hanterande av idrotten under coronapandemin har varit enorm. Länge fanns förhoppningar om att klubbar och arrangemang skulle få ta in 500 personer från och med den 1 oktober – men förra veckan kom besked om att restriktionerna på 50 personer ligger kvar.

”Jag är besviken”

Det har lett till stora reaktioner då många menar att idrotten särbehandlas i jämförelse med andra branscher. Men det finns även kritik mot regeringen för andra saker kopplade till idrott.

Sebastian Samuelsson, skidskytte-VM
200213 Sebastian Samuelsson of Sweden ahead of the mixed relay during the IBU Biathlon World Championships on February 13, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88107

Då Sverige inte valt att ge undantag till elitidrottare för inresande till Sverige så har Östersund nu blivit fråntagna sitt arrangörskap för världscuptävlingarna i skidskytte i början av december. Det får stjärnan Sebastian Samuelsson att rikta kritik mot regeringen.

– Jag är besviken att inte regeringen har valt att göra ett undantag för elitidrottare. Så att amerikaner och ryssar kan åka in till landet. Att man inte får något svar i den frågan tycker jag är tråkigt. Om Finland kan arrangera tävlingar så tror jag att man kan göra det i Östersund också, säger Sebastian Samuelsson till SVT.

”Tar inte idrotten på allvar”

Tävlingarna kommer alltså i stället att hållas i Österrike och Finland.

– Jag tror att Östersund hade haft väldigt stora möjligheter att få behålla tävlingarna om man hade kunnat göra ett liknande undantag som man gjort i Finland för elitidrottare, folk som ska in i landet och arbete helt enkelt, säger Samuelsson.

Sebastian Samuelsson, skidskytte-VM
200219 Sebastian Samuelsson of Sweden competes in men’s 20 km individual during the IBU Biathlon World Championships on February 19, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88117

Samuelsson är i stort kritisk mot regerings hantering av coronapandemin och idrotten.

– Under coronapandemin har det blivit väldigt tydligt att vi inte har en ren idrottsminister och att man inte tar idrotten på allvar. Det känns inte som att man har tillräcklig kunskap i de här frågorna, säger han.

LÄS MER: Ebba Andersson om mardrömmen i skogen – räddades av Charlotte Kalla: ”Det var mycket tårar”

Få våra nyhetsbrev!