Anja Pärson tokhyllar Ingemar Stenmark efter nya jättesuccén – säger nu det som alla tänker om ikonen: ”Det fattar ju alla”

Ingemar Stenmark fortsätter att förbluffa alla svenskar.
Nu hyllas han stort efter sin mäktiga veterandebut i stavhopp.
– Jag är sjukt imponerad av honom, säger Anja Pärson till Expressen.

Det var i slutet av förra året som Ingemar Stenmark offentliggjorde att han bytt sport på ålderns höst. 67 år gammal inledde han oväntat nog en veteransatsning inom den våghalsiga sporten stavhopp.

Stenmarks succé

”Stenis” hade hoppat med stav som ungdom och ville nu göra det igen med en liten dröm om att nå veteran-VM i Göteborg under 2024. Nu har den alpina legendaren gjort debut som 68-åring i sin nya sport och det blev stor succé direkt.

Artikeln fortsätter nedanför.

Under en tävling i Sollentuna klarade Stenmark av höjden 2,70 meter och slog därmed nytt årsbästa för herrar över 65 år. Men Ingemar erkänner också efter tävlingen att han har mycket mer att ge och högre höjder i sig, det svenska utomhusrekordet för herrar över 65 år ligger på 3,35 meter.

Anjas tokhyllning

Skidikonen är heller inte säker på om han kommer att satsa mot veteran-VM. Men en som är helt säker på den saken är en annan ikonisk alpinåkare, nämligen Anja Pärson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anja Pärson, Ingemar Stenmark, alpint
190212 Former skiers Anja Pärson and Ingemar Stenmark of Sweden poses for a portrait at a press event for a legends race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87862

Hon är övertygad om att vinnarskallen Ingemar Stenmark kommer att ge allt i den nya sporten stavhopp.
– Det är klart att han kommer bli världsmästare i det där, det fattar ju alla. Jag är sjukt imponerad av honom, säger hon till Expressen och erkänner att hon följt idolens nya idrottskarriär, men är själv inte särskilt lämpad för samma sport.
– Jag tror att jag har lite för tung underdel för att jag skulle flyga högt i stavhopp. Men varför inte hålla på med någon annan sport, jag funderar lite grann på det utan att ha kommit fram till vilken sport än.

Hur bra tror du Ingemar Stenmark kan bli i stavhopp? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Mäktiga hyllningen till Anja Pärson i Mästarnas mästare – som hade gjort även Ingemar Stenmark stolt: ”Jag blir rörd”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev