Värsta rivalens ”passning” till Sarah Sjöström under sim-EM: ”Egoistiskt”

Pernille Blume åkte oväntat ut i semifinalen på 100 meter fritt – men det kan ligga en dold passning till Sarah Sjöström bakom resultatet.
I alla fall enligt den danska simlegendaren Mette Jacobsen.
– Det var egoistiskt av henne, säger Jacobsen enligt Ekstrabladet.

Sarah Sjöström slog den danska rivalen Pernille Blume med en ynka hundradel i finalen på 50 fritt på sim-EM.  På den dubbla distansen var det upplagt för en ny duell, men i semifinalen gick något fel för Blume.

Hennes första 50 meter var vindsnabba, men kroknade den sista längden och missade avancemang. Och efter loppet konstaterade hon att hon ville skicka en signal.
– Jag ville simma snabbt. Jag ville slå handen i kaklet och se hur det skulle gå första 50 meterna, sa Blume till danska TV2 efter loppet.

Dolda passningen till Sjöström?

Men Blumes kollaps på sista 50 meterna var nödvändigtvis inte en slump. I alla fall inte enligt den danska simlegendaren Mette Jacobsen.

Enligt henne kan det ha varit en slags passning till Sjöström.
– Det var hennes motivation, att visa att hon kunde simma på 23.74 som Sarah gjorde, säger Jacobsen enligt Ekstrabladet. och konstaterar att hon inte var imponerad av Blumes uppträdande
– Det var, ursäkta mig, egoistiskt av henne. Jag förstår inte vad hon hade tänkt använda det här till. Jag kan förstå frustrationen, men loppet är klart och då måste hon se framåt. Det är så många människor som investerar pengar i den här sporten. Det är respektlöst, säger Jacobsen.

LÄS MER: Sarah Sjöströms mäktiga uppvisning – klar för final på 100 meter fritt efter nytt rekord

Svenska utspelet mitt under sim-EM – anklagar konkurrenterna för fusk: ”Inte uppskattat”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);