Sarah Sjöströms drömbesked – nya supersuccén med bara veckor kvar till OS får alla svenskar att jubla

Tre tävlingsdagar – tre tävlingsrekord.
Sarah Sjöström visar upp superform inför OS.
– J
ag har fått ett bra kvitto inför OS, säger hon.

Sarah Sjöström har varit i Rom för tre tävlingsdagar, och det var där hon skulle få ett tydligt besked kring var formen befinner sig inför OS, som nu bara är en månad bort. Och det går att sammanfatta helgen på ett enda sätt: En enorm succé.

Enorma succén

Sarah Sjöström inledde tävlingshelgen med vinst i 50 meter fjäril i fredags, dessutom var hon bara tre tiondelar från att slå sitt eget världsrekord. Det blev dock ett nytt tävlingsrekord i stortävlingen Sette Colli, som gick av stapeln för 60:e gången.

Sjöström följde upp fredagens succé med att vinna 100 meter fritt på 52,57, vilket bara är sekunden långsammare än världsrekordet, som hon dessutom håller. Tiden räckte dessutom, igen, för ett nytt tävlingsrekord – och på söndagen var det dags igen.

“Fått ett bra kvitto”

Sarah Sjöström vann då 50 meter fritt på 23,75, vilket bara var 14 hundradelar från sitt eget världsrekord.

– Det känns väldigt bra och jag har fått ett bra kvitto inför OS vilket är väldigt skönt, säger Sjöström till det svenska simförbundet.

230729 Sarah Sjöström of Sweden reacts after competing in women’s 50 meter freestyle swimming semifinal and breaking the world record during day 16 of the World Aquatics Championships 2023 on July 29, 2023 in Fukuoka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Totalt blev det alltså tre tävlingsdagar, tre vinster, och tre tävlingsrekord för Sjöström i den prestigefyllda helgen i Rom, och ett bättre besked inför OS går inte att önska sig.

– Det är fem, sex veckor kvar och det är bara att försöka att vara kvar på den här vågen, säger Sjöström.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev