Sarah Sjöströms hårda ord – slår nu tillbaka efter jättekritiken mot henne: ”Det är otroligt orättvist att säga”

Sarah Sjöströms val inför OS har kritiserats.
Nu slår hon tillbaka.
– Jag gillar inte när man säger det, säger hon i P1.

Sarah Sjöström är, tillsammans med Armand Duplantis, Sveriges största guldhopp när OS avgörs i Paris i sommar. Sjöström har tagit närmare 100 medaljer i internationella mästerskap sedan debuten som 14-åring, och förbereder sig nu inför sitt tredje OS i karriären.

Slår tillbaka efter kritiken

Men inför årets tävlingar har Sarah Sjöström tagit ett annorlunda beslut. Tidigare har Sjöström tävlat i flera distanser, och på meritlistan från tidigare OS finns guld i 100 meter fjäril, silver i 200 meter frisim, brons i 100 meter frisim, samt silver i 50 meter frisim.

Sarah Sjöström har inför årets stora höjdpunkt valt att stå över sim-EM i Belgrad helt – och dessutom väljer hon i sommar att hoppa över flera medaljchanser och bara köra en distans: 50 meter frisim. Det har mötts av kritik, men nu slår stjärnan ifrån sig.

– Jag gillar inte när man säger att det bara är 50 meter fritt. Det är ganska många idrottare som åker på mästerskap och kör en distans. Jag har haft ett ganska extremt upplägg i OS och andra mästerskap tidigare. Då blir det konstigt när man får följa mig i en gren, säger hon i P1.

“Det är otroligt orättvist”

Sarah Sjöström är även kritisk mot de som säger att Sjöström ”haft otur” under tidigare OS, där det trots allt blivit fyra medaljer.

– Jag vet inte om jag håller med om det. Det har varit små tillfällen när jag haft lite motgångar. Men jag förstår inte varför man tycker det varit dåliga OS. Det tycker jag är otroligt orättvist att säga. Helheten har varit viktig för mig, inte bara OS. Jag har valt att vara bra under en längre tid och under flera mästerskap, säger hon.

Sarah Sjöström, simning
230413 Sarah Sjöström of Sweden competes in 50m backstroke during day 1 of Swim Open on April 13, 2023 in Stockholm. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0182

Sarah Sjöström är annars i superform, både fysiskt och mentalt. I Söndagsintervjun i P1 berättar hon om hur hon lärt sig att helt koppla bort negativa tankar i samband med tävlingar.

– Ibland är jag hård mot mig själv, ibland är jag superpeppande. Det blir ungefär samma slutresultat varje gång. Därför skiter jag lite i vad som händer uppe i huvudet, säger hon.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev