Frida Karlsson öppnar upp om känslorna för att tävla mot Therese Johaug igen – och sköna gliringen: ”Hon kommer att…”

Frida Karlsson laddar för fullt inför en ny säsong.
Nu öppnar hon upp om förväntningarna inför VM-säsongen.
Och hur det ska bli att möta Therese Johaug igen.

Det har gått några månader sedan den senaste skidsäsongen tog slut. För Frida Karlssons del kan hon blicka tillbaka på en mycket fin vinter i skidspåren.

Karlssons succé

Tyvärr blev säsongen helt titellös men hon ska ändå vara stolt över många fina insatser och en del segrar på världscupen. 24-åringen slutade på en stark tredjeplats i den totala världscupen och det största ögonblicket kom i Holmenkollen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240309 Ebba Andersson of Sweden and Frida Karlsson of Sweden after women’s 50 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 9, 2024 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / JE0077

Då Frida tog en mycket imponerande seger på den tuffa femmilen och slog samtliga norskor på deras hemmaplan. Senaste tiden har Karlsson fått vara ledig och vila upp kroppen igen för det som komma skall.

Frida om Johaug

Försäsongen har redan dragit igång och kommande säsong blir det stora målet så klart skid-VM i Trondheim 2025. Där det med stor sannolikhet kan bli en kär återförening med norska skiddrottningen Therese Johaug.
– Verkligen, det ska bli så häftigt, säger Frida till Tidningen Ångermanland och öppnar sedan upp om gamla rivalen.
– Ja, jag är ganska säker på att vi får se Therese Johaug igen och det ser jag bara som positivt. Det är ju ett enormt intresse för den där tjejen, så det är bara positivt för sporten som sådan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
230221 Therese Johaug, expert commentator of NRK ahead of a cross-country training session ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 21, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0510

Men den svenska skidstjärnan är inte alls lika övertygad om att Johaug kommer att vara lika överlägsen som när hon slutade. Då det har gått två år sedan avskedet till skidkarriären och norskan blivit mamma med.
– Man vill ju också tävla mot de bästa, men Therese kommer att bli rejält utmanad och visst vore häftigt att slå henne på norsk mark, säger Frida med en gliring i intervjun.

LÄS MER: Nya bilderna på Ebba Andersson som får alla svenskar att jubla – underbara beskedet efter den tuffa säsongen: ”Världsklass”

Frida Karlsson förvånade många nyligen med sitt uttalande om att hon kan avsluta karriären redan efter skid-VM i Falun 2027. Oväntade ord som hon fortfarande står fast vid.
– Jag vill ha ett mentalt slutdatum och jag jobbar bäst mot deadline. Det är för mig ett bra sätt att höja motivationen och nu kan jag se fram emot tre jätteroliga år med två VM och ett OS, säger hon till lokaltidningen.

Tror du att Frida Karlsson kan besegra Therese Johaug? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev