Frida Karlssons oväntade avslöjande – vill nu tävla i en helt annan sport redan i sommar: ”Får se om jag blir uttagen”

Frida Karlsson är i hårdträning inför nästa säsong.
Men hon avslöjar nu att hon även satsar på att göra ett framträdande – i en helt annan sport.
– Vi får se om jag blir uttagen, säger hon till Tidningen Ångermanland.

Frida Karlsson kommer från en stark säsong men befinner sig redan i rejäl träning inför kommande vinter. Det är inte vilken säsong som helst som väntar, då skid-VM avgörs i Norge, med knökfulla läktare och mycket prestige på spel.

Tränar på hemmaplan

Även om det inte är bekräftat ännu så är det mycket som talar för att Therese Johaug gör en uppmärksammad comeback, vilket sätter än större press på Frida Karlsson och de övriga svenskstjärnorna. Efter flera resor till diverse fjäll runt om i Europa så är Frida Karlsson nu på hemmaplan i Sollefteå, där hon trivs allra bäst.

Frida Karlsson tränar flera gånger på dag, och hon menar att hon tränar som bäst i just Sollefteå.

– Även om det är mycket fokus på träning just nu så försöker jag hinna med lite annat också. En eftermiddag ute på golfbanan är aldrig fel och jag kommer faktiskt att göra en tävling där också med pappa (läs Leif Medin), säger hon till Tidningen Ångermanland.

Vill spela – i annan sport

Men det är inte bara skidor och golf som gäller för Karlsson. Hon avslöjar även att det under sommaren, om allt går som hon vill, kommer göra ett framträdande i en helt annan sport – nämligen fotboll. I laget Remsle UIF FF spelare storasyster Fanny, och lillasyster Hannah.

– Jag har faktiskt nya fotbollsskor. Men jag måste göra någon träning först och sedan får man väl se om man blir uttagen, säger hon.

Frida Karlsson, skidor
240502 Frida Karlsson poserar för ett porträtt under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 2 maj 2024 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0194

Snart kommer Frida Karlssons träningar förgyllas av att den personlige tränaren Per Nilsson, som också är tränare för Tysklands damslag, kommer till Sollefteå.

– Jag ser verkligen fram emot att få träna med Per på plats i Sollefteå. Det kommer att bli intensivt men jag längtar så. Samtidigt som det blir kul att bara hänga med honom.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev