Frida Karlssons nya ord efter utspelet som chockade skidvärlden – avslöjar nu framtidsplanerna: ”Det finns idéer”

Frida Karlsson chockade alla med sitt utspel om framtiden.
Nu uttalar hon sig på nytt om planerna efter skidkarriären.
– Det poppar upp nya idéer varje dag vad jag vill göra, säger hon till P4 Västernorrland.

Frida Karlsson går snart in i en av sina allra viktigaste försäsonger under den hittills korta karriären. Nästa vinter väntar VM i Trondheim, Norge, och Karlsson kommer förhoppningsvis dit med högt självförtroende efter en strålande säsong.

Nya orden om framtiden

Men semestern efter den avslutade säsongen i våras har även gett Frida Karlsson tid att fundera, och hennes framtidsplaner har minst sagt lett till starka reaktioner. Frida Karlsson berättade öppet och ärligt om hur hon funderar att avsluta karriären redan som 27-åring, alltså efter VM 2027.

Det mästerskapet går av stapeln i Falun, och samma vinter så är det dessutom SM i Sollefteå, där Frida Karlsson är ifrån. Hon har menat att det vore ett passande avslut, men det hade även varit chockartat att avsluta karriären så pass ung. Nu, en månad efter utspelet, berättar Frida Karlsson mer om varför hon går i tankarna att avsluta karriären i förtid.

– Jag sätter den framför allt för att mentalt kunna ha en deadline. Sen kan du kanske fråga mig om tre år, så får vi se, säger Karlsson till P4 Västernorrland.

“Poppar upp nya idéer”

Frida Karlsson menar att det är viktigt för hennes motivation de kommande säsongerna att ha ett slutdatum.

– Det är motiverande att känna att: ”Nu har jag tre mästerskapsår kvar och då vill jag göra allt jag kan för att göra det så bra som möjligt”, säger hon.

Frida Karlsson, skidor
240320 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF efter damernas 20 km fristil under dag 1 av SM-veckan den 20 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0505

Vad Frida Karlsson vill göra efter karriären vet hon inte ännu – men det tycks inte som att hon har slut på idéer.

– Från dag till dag tänker jag: ”Men det här! Eller det här! Och jag vill driva hotell! Och göra det här!”. Det poppar upp lite nya idéer var och varannan dag, skulle jag säga. Men vi får se!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev