Sarah Sjöström hotas av lång avstängning – om hon deltar i förbjudna tävlingen

Sarah Sjöström jagar ännu en världscuptitel.
Men nu kan hon drabbas av ett stenhårt straff – om hon ställer upp i en ”förbjuden” tävling i Turin:
– Det är tråkigt att Fina sjunker så lågt, säger simdrottningen till TT.

 

Världscupen i simning är på väg mot ett avgörande och Sarah Sjöström jagar sin andra raka titel. Nu på torsdag väntar tävlingar i Singapore. Svenskan har en betryggande ledning på 15 poäng före Katinka Hosszu från Ungern.

Sarah Sjöström kan få stenhårt straff

Nu kan Sarah Sjöström straffas med en lång avstängning – om hon deltar i den i den förbjudna tävlingen. Den 20-21 i Turin möts namn flera namn från världseliten, däribland Sjöström. Problemet är bara att tävlingen inte är godkänd av Fina (internationella simförbundet).

Det är Sjöströms internationella klubb Energy Standard som ligger bakom tävlingarna, med stöttning från det italienska simförbundet.

Kan stängas av i upp till två år

Sjöström berättar för TT att hon utsatts för påtryckning från det internationella simförbundet.
– Det var till och med en som kom fram till mig precis innan jag skulle in i call room och sa, ”du har väl koll på konsekvenserna”. Jag sa att jag ska precis simma ett lopp nu, kan vi ta det här sedan, berättar Sjöström för TT.

Sajten swimswam.com avslöjar att simmare som tänker delta i tävlingen kan stängas av i ett till två år.
– Det låter helt galet. Jag har inte pratat så mycket med min klubb utan bara försökt fokusera på tävlingarna här, säger Sjöström.

Jagar världscuptiteln

Just nu befinner sig Sjöström i Singapore och laddar upp inför torsdagens tävlingar. Målet är givetvis att ta sin andra raka världscuptitel.
– Det skulle vara jättehäftigt, det har varit tuffare i år. I fjol slog jag en massa världsrekord och fick bonuspoäng, i år har det varit jämnt hela vägen. Det är alltid extra kul att försvara en titel.

Något kortbane-VM blir det dock inte för Sjöströms del. Hon väljer att stå över då hon inte hinner förbereda sig ordentligt.

Schemat blir helt enkelt för tajt, berättar hon.
– Jag hade redan bestämt mig för ganska länge sedan, att satsa på världscupen. Jag känner att jag vill vara väldigt förberedd om jag åker på ett VM, och det kommer jag inte vara, säger Sjöström till SVT Sport.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Sarah Sjöströms nya jättesuccé: Slog till med nytt mäktigt rekord!

Sarah Sjöströms helomvändning om framtiden: ”Skulle inte betyda slutet”