Sarah Sjöströms helomvändning om framtiden: ”Skulle inte betyda slutet”

Sarah Sjöström tänkte länge att karriären skulle vara över när hon får barn.
Någonting som nu har förändrats.
I en intervju med Expressen säger simdrottningen att hon gärna fortsätter tävla efter att ha blivit mamma.

Sarah Sjöström är simningens stora drottning, och hon har vunnit nästan allt som går att vinna de senaste åren. Tidigare i år, på EM i Glasgow, vann 25-åringen fyra raka guld och simdrottningen har tidigare vunnit Bragdguldet respektive Jerringpriset två gånger.

”Känns oerhört inspirerande”

Nu funderar hon på vad som kan göra henne ännu bättre, och lyfter då fram en liten annorlunda plan. Sjöström berättar, i en intervju med Expressen, att hon länge ansåg graviditet och födsel som någonting som bara kan hämma karriären.

Foto: Joel Marklund/BildbyrånNu har hon tänkt om – mycket tack vare flera superstjärnor. Att skaffa barn säger hon ”inte skulle ”betyda slutet”.

– När jag var yngre tänkte jag alltid att ”den dagen jag skaffar barn är karriären över”, men så känner jag inte alls längre. Nu har jag sett så många idrottskvinnor som har fått barn och kommit tillbaka. Marit Björgen, Serena Williams och flera av mina konkurrenter som Jeanette Ottesen och Dana Vollmer har visat att det går hur bra som helst. Och det känns oerhört inspirerande, säger hon till Expressen, och fortsätter:

– Sedan reagerar alla kvinnor olika på en graviditet och födsel, det är jag medveten om. Men jag skulle vilja testa och se hur jag påverkas som idrottare.

”Inga problem”

Sarah Sjöström har varit tillsammans med partnern Johan de Jong Skierus i över sju år.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Trots att hon tävlar i många delar av världen har det inte skapat några problem.

– Johan är inte med under världscuptävlingarna, han har sitt jobb och liv här hemma. Men det är inga problem att få förhållandet att fungera, så mycket är jag trots allt inte borta, säger Sjöström till Expressen.

Dela för att önska Sarah Sjöström all lycka i framtiden!

LÄS MER: Stora förändringen för Charlotte Kalla inför nya säsongen: ”Det har fungerat väldigt bra hittills”

Efter stora EM-succén – Sarah Sjöström kan stå över VM: ”Det beror på..”