Efter stora EM-succén – Sarah Sjöström kan stå över VM: ”Det beror på..”

Sarah Sjöström blev hela sim-EM:s drottning med fyra individuella guldmedaljer.
I december är det dags för kortbane-VM, men 24-åringen vet inte själv om hon kommer ställa upp.

Sarah Sjöström firar sin 25-årsdag på fredag. Simmerskan har trots sin unga ålder redan slagit de flesta rekord som går att slå och under EM i Glasgow förra veckan tog hon full pott.

Sjöström blev historisk att som den första svenska simmaren ta fyra individuella guld på ett större mästerskap och är nu uppe i osannolika 33(!) mästerskapsguld som senior.

Kan stå över VM

I december väntar nästa stora mästerskap i form av kortbane-VM i Kina.  Men Sjöström har ännu inte bestämt sig om hon kommer ställa upp.

I en intervju med Radiosporten konstaterar hon att allting beror på hur det går under de resterande tävlingarna i höst.
– Det beror på hur det går under världscupen, och om jag kör sista delen eller inte. Ska jag åka till VM vill jag åka dit och känna att jag är väl förberedd, säger Sjöström till Radiosporten.

Sjöström siktar mot OS

Det stora målet är OS i Tookyo som hålls sommaren 2020. 24-åringen har sedan tidigare ett guld, ett silver och ett brons från OS i Rio de Janeiro.

Redan nu har hon planen klar för att ta sig hela vägen dit  och vinna ytterligare OS-medaljer.
– Planen nu är att bara tävla mycket den här hösten och vintern mycket och bara fokusera på träning. Att få en lång träningsperiod hela våren, sommaren och hela hösten nästa år för att bygga en bra grund, säger Sjöström till Radiosporten.

Dela för att hylla vår främsta simmare genom tiderna, Sarah Sjöström!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);