Sarah Sjöströms nya jättesuccé: Slog till med nytt mäktigt rekord!

Sarah Sjöström fortsätter dominera i simbassängen.
I dag inleddes världscuptävlingarna i Tokyo och det blev succé direkt.
Svenskan simmade hem 50 meter fritt och slog även nytt världsårsbästa.

Sarah Sjöström har en succéartat år i ryggen. På sim-EM i Glasgow var hon storfavorit till att ta hem en storslam och gjorde heller ingen besviken.

Blev historisk på EM

25-åringen vann guld på samtliga distanser. Därmed blev hon den första svenska simmaren någonsin att vinna så många individuella guld på ett och samma mästerskap.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Tidigare i oktober meddelade Sjöström att hon avstår kortbane-VM i december. Anledningen är att hon vill satsa på världscupen och att en satsning på båda blir för påfrestande.
– Världscupturnén kommer vara tre veckor lång så blir det väldigt tufft att då åka hem och ladda om på två veckor och sen åka direkt till ett VM, sa Sjöström då till SVT.

I dag inleddes världscuptävlingarna i Tokyo och Sarah Sjöström skulle visa fin form direkt. På 100 meter medley kom svenskan tvåa, blott tre hundradelar från segrarinnan Katinka Hosszu.

Nytt världsårsbästa

Strax därefter var den svenska simdrottningen tillbaka i bassängen för 50 meter fritt – och det skulle sluta med en ännu bättre prestation.

Sarah Sjöström simmade in på förstaplats på tiden 23,26. Det innebär nytt världsårsbästa.

Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

I och med segern tog svenskan revansch på sin nederländska konkurrent Ranomi Kromowidjojo, som vann mot Sjöström vid den förra världscuptävlingen.

Avgörs nästa helg

Tävlingarna i Tokyo fortsätter över helgen innan det nästa helg är dags för det stora avgörandet.

Då simmas världscupavslutningen i Singapore. Och förhoppningsvis blir det även svenskt i topp i form av Sarah Sjöström då också.

Dela för att hylla simdrottningen Sarah Sjöström!

LÄS MER: Charlotte Kallas imponerande siffror – som visar hennes dominans i skidspåren

Wolfgang Pichler slår tillbaka – efter massiva kritiken mot Sebastian Samuelsson